14 yaşında bir yazar: Büşra Karayıl

Annesinin okuma yazma bilmemesinden etkilenen lise öğrencisi 14 yaşındaki Büşra Karayıl, ilk kitabını yazdı.

Genç yazar Büşra Karayıl, Mısır'da şehit olan Esma Biltacı'nın hikayesinden esinlenerek yazdığı Esma'nın Günlüğü, hayallerden neden vazgeçilmemesi gerektiğinin yanıtını arıyor.

Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Karayıl, annesinin okuma yazma bilmemesinde yazarlığında etkili oldu. Karayıl, okulda yaşadığı zorluklar ve arkadaşlarıyla yaşadıklarını anlattığı günlüğü, zaman içerisinde Esma'nın Günlüğü kitabına dönüştü.

Öğretmenleri ve ailesinin desteğiyle kitap yazmaya başlayan Büşra, ilkokul 3. sınıftan beri yazı yazıyor. Özgüven ve cesaret eksikliğinin olduğunu belirten Büşra, öğretmenlerinin kendisini cesaretlendirmesi ve annesinin okuma yazma eksikliğini biraz da olsa kapatmak isteğiyle kitap yazmaya başladığını belirtti.

Arkadaşlarının "Başaramazsın!" tepkilerine rağmen gece gündüz yazdığını söyleyen Büşra, kitabını bitirdikten sonra birçok yayın evini dolaştığını olumlu yanıt alamadığını, Esenler Belediyesi'nin kapısını çaldığını ve onların desteğiyle kitabını okuyucularla buluşturduğunu söyledi. 

Büşra, Mısır'da şehit düşen Esma Biltacın'ın hayatının kendisini çok etkilediğini, bu yüzden Esma'nın Günlüğü'nü kitabındaki karakterlere yansıtmaya kara verdiğini ifade etti.

BİR YORUM YAPIN 0