Kitapseverler Taksim Meydanı'nda buluştu

Beyoğlu Belediyesi tarafından Mayıs ayında itibaren devam eden “Beyoğlu Festivalleri”, bu yıl on birincisi düzenlenen “Sahaf Festivali” ile devam ediyor.

İstanbul’un yanı sıra Türkiye'nin değişik illerinden 76 sahafı Beyoğlu’nda kitapseverlerle buluşturan festival için Taksim Meydanı’nda kurulan etkinlik alanında açılış töreni düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş’un yanı sıra STK temsilcileri ile iş, kültür, sanat camiasından çok sayıda isim katıldı. 

ÖĞRENCİLER HEP BİRLİKTE KİTAP OKUDU

Taksim Meydanı’nda 20 Eylül de başlayan Beyoğlu Sahaf Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü. Yerli yabancı binlerce vatandaşı Beyoğlu’nda sahaflarla buluşturtan festivalin açılışı kitap okumanın önemine dikkat çekmek için bu yıl “Kitabını Al Gel” temasıyla gerçekleştirildi. Kitaplarını ellerine alarak Taksim Meydanı’nı dolduran öğrenciler hep birlikte kitap okudu. Öğrencilere öğretmenleri de eşlik etti.

BU İŞİ 11 YILDIR KEYİFLE YAPIYORUZ

Festivalin açılışını gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Sahaf Festivalinin içinde binlerce yıllık tarihimize ait kitapları bulmak mümkün. Dolayısıyla bu işi 11 yıldır keyifle yapıyoruz. Hedefimiz gençlerimizi kitapla buluşturmak. Bu yıl da açılışımızı okumanın önemine dikkat çekmek için ‘Kitabını Al Gel’ temasıyla gerçekleştirdik. Sahaflarımızla ilgili de söylenecek çok söz var. Sahaflar bir kütüphane müdürü gibidirler. Onlar ellerindeki yüzlerce eserin ne olduğunu, hangi konuyu içerdiğini çok iyi biliyorlar. Sahaflar geçmişte yaşamış insanların söylediklerini ve yazdıklarını geleceğe aktaran kültür insanlarıdır. Onların varlıklarından dolayı çok mutluyuz, iyi ki varlar.” dedi.

ASIRLIK KİTAPLAR BEYOĞLU’NDA KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU

Vatandaşların merakla beklediği Beyoğlu Sahaf Festivali’ne İstanbul ve Türkiye'nin değişik illerinden 76 sahaf katıldı. On binlerce asırlık kitabın yanı sıra, tarihe tanıklık etmiş dergileri de tutkunlarıyla buluşturan festival 2 Ekim’e kadar her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Onlarca sahafla on binlerce kitabı okuyucularla buluşturan festival kapsamında gerçekleştirilecek söyleşilerle de kitapseverler keyifli dakikalar geçirecek.

FESTİVAL COŞKUSU KASIM AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Mayıs ayında başlayan Beyoğlu Festivalleri, Sahaf Festivali’nin ardından gerçekleştirilecek olan Meraklı Zihinler Bilim Şenliği, Tasarım ve Sokak Lezzetleri festivalleri ile Kasım ayına kadar devam edecek. 

BİR YORUM YAPIN 0