Berkay Şahin-Arda Turan davasında Fransa Ligi'nin bitimi beklenecek

İstinaf Mahkemesi Berkay Şahin-Arda Turan davasında, Arda Turan için verilen beraat kararını bozmuş ve Turan'ın cinsel taciz suçuyla yeniden yargılanmasının yolunu açmıştı. Mahkeme, sanık Arda Turan ile Özlem Ada Şahin'in de duruşmalara katılmasına ve futbolcu Burak Yılmaz'ın tanık olarak dinlenebilmesi için mahkemenin 16 Haziran'a ertelenmesine hükmetti.

Galatasaray'ın Milli futbolcusu Arda Turan ile şarkıcı ve müzisyen Berkay Şahin arasında devam eden davada, bozulan karar sonrasında gerçekleşecek ilk duruşma tarihi 7 Nisan olarak belirlenmişti. Mahkeme duruşmada, Milli futbolcu Burak Yılmaz ile Onur Ürkmez'i tanık olarak ifadelerinin alınmasına karar vermiş ve iki isme tebligat göndermişti.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Arda Turan ve şikayetçi Özlem Ada Şahin katılmadılar. Mahkeme, her iki ismin de mahkemeye katılmasına hükmetti.

Arda Turan'ın avukatı Şeref Dede, 'İstinaf Mahkemesi'nin bozma ilamına katılmıyoruz. Eksiklikler giderilsin, ayrıntılı beyanları daha sonra sunacağız. Tanık Burak Yılmaz bilindiği gibi Fransa'da bulunuyor. Ligler bittiğinde biz kendisini hazır etmeye çalışacağız veya adresini bildireceğiz.' açıklamasında bulundu.

Şahin'in avukatı Ahmet Can Dokur ise, 'İstinaf Mahkemesi'nin bozma ilamına katılıyoruz. Müvekkil ile tanık Onur Ürkmez'in bir sonraki celse hazır edeceğiz. Gelmeyen sanık hakkında zorla getirme kararı verilmesini talep ederiz. Şikayetimiz devam etmektedir.' ifadelerini kullandı.

Hakim, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi'nin hazırlamış olduğu bozma ilamını okudu. Duruşma, tanık olarak dinlenecek futbolcu Burak Yılmaz'ın da mahkemeye gelebilmesi için Fransa Ligi'nin biteceği 16 Haziran'a erteledi. Yılmaz, Fransa Ligi'nde top koşturuyor.

BERAAT KARARI BOZULDU

Sarıyer'in Emirgan semtinde bulunan bir eğlence mekanında 10 Ekim 2018 tarihinde futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasında yaşanan kavgaya ilişkin yürütülen dava, 11 Eylül 2019 tarihinde karara bağlanmış ve İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi, Arda Turan hakkında Berkay Şahin'in eşi Özlem Şahin'e yönelik "cinsel taciz" suçundan beraat kararı vermişti. Mahkeme futbolcuya, "Korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek", "Ruhsatsız silah bulundurmak" ve "Kasten yaralama" suçlarından dolayı 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası vermiş fakat bu suçlardan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti. Berkay ve Özlem Şahin çifti avukatları aracılığıyla bu karara itirazda bulundular. İtirazı değerlendiren İstanbul 25. Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararının bozulmasına hükmetti. 19 Kasım 2020 tarihinde İstinaf Mahkemesi'nce verilen kararda, Arda Turan'ın olay öncesinde Özlem Şahin'i tanımadığını ve medeni durumunu bilmediğini söylediği, Berkay Şahin ile eşinin ise Arda Turan'la daha önceden yemek yediklerini ve birbirlerini tanıdıklarını söyledikleri belirtildi. Arda Turan ile Özlem Şahin arasında konuşma geçtiğinin her ikisinin beyanında da sabit olduğu, Turan'ın çarptığı için özür dilediğini belirttiği kaydedildi.

Kararda, mekanın kalabalık olmasından dolayı konuşulanların tanıklar tarafından duyulamayacağı ve duydularsa da tanıklardan sorulmasının zaruri olduğu vurgulandı. Özlem Şahin'in konuşma sonrasındaki hal ve tavırlarının da tanıklardan sorulması, taraflar arasında geçmişe dönük bir husumet ve/veya çıkar çatışmasının bulunup bulunmadığının da taraflardan ve/veya tanıklardan ayrıca sorularak açıklattırılması gerektiği de belirtildi.  Kararda, 'Bu hususlarda yeterli tartışma yapılmadan ve soruşturma aşamasında beyanları alınan Burak Yılmaz ve Onur Ürkmez'in tanık olarak beyanları alınmadan eksik araştırmayla karar verildiği' ifadelerine yer verildi.

İstinaf mahkemesinin başvurusunu yerinde gören üst mahkeme, kararın bozulmasına ve yeniden incelenip hüküm kurulmak üzere yerel mahkemeye gönderilmesi kararına hükmetti. Şahin çiftinin avukatı Umut Köroğlu, "Eksik hususlar vardı, yeterince araştırma yapılmadan karar verildiği yolundaki itirazımız kabul edildi. Cinsel taciz yönünden yargılama yeniden yürüyecek." açıklamasında bulundu.

İDDİANAMEDE YER ALAN BİLGİLER

10 Ekim 2018'de yaşanan olayda, Arda Turan'ın Özlem Şahin'i omzundan dürtüp 'Güzel kadınsın. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım.' diyerek cinsel tacizde bulunduğu iddia edilmişti. Yaşanan kavgada Arda Turan'ın Berkay Şahin'e kafa attığı, ortamda bulunan kişilerin Berkay'ı uzaklaştırılarak hastaneye götürdüğü, hastaneye giden Arda Turan'ın yanında getirdiği ruhsatsız silahı Berkay'a uzatıp 'Senin eşin olduğunu bilmiyordum, yengeyi tanımıyordum, bilsem böyle bir şey yapar mıyım? İstersen vurabilirsin.' dediği, Berkay'ın da Arda'nın elinden tabancayı alıp koltuk üzerine bıraktığı ve 'Daha fazla rezilliğe gerek yok. Zaten yaptığın  y....... Hatanı kabul edeceksin.' diyerek hakaret ettiği, Turan'ın da, 'Bizde y....... olmaz.' diyerek yere doğru ateş ettiği, duyulan silah sesi üzerine odaya gelenlerin olduğu, Şahin'in gelen kişileri gönderip Turan'ın da hastaneden ayrıldığı anlatılıyor.

BERKAY ŞAHİN İLK KEZ KONUŞTU

Şarkıcı Berkay Şahin, ünlü tiyatrocu Okan Bayülgen'in TV100 kanalında ekrana gelen Nokta adlı programına konuk olmuştu. Bayülgen'in kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Şahin, futbolcu Arda Turan ile yaşadıkları kavgayla ilgili ilk kez konuşmuştu. Şahin, olayla ilgili olarak şunları söylemişti:

'Bu olay yaşandığında benim arkam dönüktü. Ben biriyle karşı karşıya bir olay yaşamadım. Kavga etmedim. Biriyle bir diyaloğum olmadı. Yani ben arkam dönükken böyle bir olay yaşadım. Bunu zaten her yerde de beyan ettim. Mahkemede de söyledim. O an öfkelenseydim belki de çok daha pişman olacağım şeyler yaşayabilirdim. Ben o an eşimi oradan alıp uzaklaşmayı tercih ettim. O'nun ağlamasının, korkmasının, her şeyden daha önemli olduğunu hissettim.'                                 

arda turan berkay şahin

arda turan berkay şahin

ARDA TURAN'DAN AÇIKLAMA METNİ

Arda Turan, konuyla ilgili ilk açıklamasını sosyal medyadan yapmıştı. Turan, Berkay Şahin haricindeki herkesten özür dilemişti.

İŞTE İLK AÇIKLAMA;

arda turan açıklama

arda turan açıklama

arda turan instagram

arda turan instagram

25 kilo verdi! Buse Terim'den şaşırtan üçüncü çocuk açıklaması...

İLİŞKİLİ HABER

25 kilo verdi! Buse Terim'den şaşırtan üçüncü çocuk açıklaması...

BİR YORUM YAPIN 2

Real yorumcu 4 yıl önce

Evet Arda bu halin; daima yanlış şeylerin arkasında ( şimdi davamda dediğin gibi) durduğundandır. Kendini sergenden sonraa harap edebilen 2. Örnek vakasın.

Toplam 3 beğeni

büyükdoğu 3 yıl önce

bu konuda şarkıcı karşısında arda haklı.

Toplam 0 Beğeni