Reese Witherspoon doğum sonrası yaşadığı postpartum depresyonunu ilk kez anlattı

Hollywood yıldızı Reese Witherspoon, doğum sonrası psikolojik sorunları yaşadı. Basına yansıyan bu haberler sonrası Witherpoon, neler yaşadığını nasıl süreçlerden geçtiğini ilk kez anlattı. Doğum sonrası kadınlarında nadiren görülen postpartum depresyonu yaşadığını itiraf etti.

Doğum sonrası her 10 kadında birinde görülen psikolojik rahatsızlıklardan biri olan postpartum, annelerin bebeklerine karşı ilgisizliği gibi belirtilerle başlar. Gerekli tedavi edilmediğinde intihara kadar gider. Bu yüzden uzmanlar olabildiğinde yeni doğum yapan kadınlara destek sağlamasını ve sosyal ortama hızla adapte edilmesini öneriyor.

witherspoonun ailesi

witherspoonun ailesi

Bu rahatsızlığa yakalanan Amerikalı oyuncu Reese Witherspoon, yaşadıklarını anlattı. Ünlü oyuncu her kadının hamilelik sürecinde neler yaşaması gerektiğini bilmesini vurguladı. Hormonal ve fiziksel değişimin normal bir süreç olduğunu bunu daha sonra atlatabileceklerini bilmeleri gerektiğini aksi halde içinden çıkılmaz bir psikolojik duruma neden olduğunun altını çizdi.

hollywood yıldızı doğum sonrası yaşadıklarını anlattı

hollywood yıldızı doğum sonrası yaşadıklarını anlattı

3 çocuk annesi olan Witherspoon her doğumundan sonra bu süreci yaşadığını belirtti. Ancak genç oyuncu, aslında depresyonun şiddetinin de ergenlik döneminde yaşadığı bazı psikolojik sorunlarında tetiklediğini hatırlattı.

BİR YORUM YAPIN 0