Emine Erdoğan Patara'yı ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Antalya’nın Kaş ilçesindeki Patara antik kentini ve ünlü kumsalını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından turizm temasının Patara Yılı olarak belirlediği Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti Likya uygarlığının başkentliğini yapan kentlerden biridir. Emine Erdoğan ve Bakan Murat Kurum, 2020 Patara yılı kapsamında, Patara Antik kentini ziyaret etti. Ziyarette Patara Antik kenti kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık tarafından Emine Erdoğan ve Bakan Kuruma antik kent, devam eden kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Emine Erdoğan:" Bir zamanlar Akdeniz'in dünyaya açılan kapısı olan ve dünyanın en eski meclis binasının bulunduğu Patara kentini de ziyaret etmek mümkün oldu. Arkeolgların özverili çalışmaları ile, binlerce yıllık mirasa sahip çıkıldığını görmek sevindiriciydi."

"Hem denizlerdeki, biyoçeşitlilik, hem de tarihsel zenginliklerimiz için büyük bir gayret ile çalışan Bakanlıklarımızı, bilimi insanlarımızı ve gönüllerimizi kutluyorum." dedi.

Ayrıca Patara sahilinde, çip takılan caretta caretta türü 3 yetişkin deniz kaplumbağası "Belkıs" ile birlikte bakanlık tarafından "Patara" ve "Likya" adı verilen ve bir erişkin yeşil deniz kaplumbağası (Chelonia mydas), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın kaplumbağalardan birisini kucağında taşıyarak doğal yaşam alanına denize uğurladı.

Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, çok güzel bir olaya şahitlik ettiklerini ve deniz kaplumbağalarını maviliklere bıraktıklarını söyledi.

Caretta carettaların denizlerin en nadide sakinlerinden birisi olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu türün, 100 milyon yıldan fazla okyanuslarda yaşadığı biliniyor. Onlar dünyanın en eski şahitleri ama ne yazık ki nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Onları hayatta tutmamız lazım. Çünkü kıyı ve deniz ekosistemi için vazgeçilmez bir role sahipler. Etçil türleri, denizanalarını öğüterek küçük deniz canlılarının beslenmesini sağlıyorlar. Otçul türleri ise denizaltında âdeta bir bahçıvan gibi çalışıp, deniz çayırlarının sağlıklı kalmasına hizmet ediyorlar. Onların yaşam alanlarını ve göç yollarını her türlü tehditten korumalıyız. Balıkçılık faaliyetlerinin ve deniz taşıtlarının zarar vermesinin önüne geçmeliyiz ve her tür deniz kirliliğine engel olmalıyız. Denizleri özellikle plastiklerden arındırmalıyız."

Bergüzar Korel ağlayarak yardım istemişti! Bakan Selçuk'tan müjdeli haber...

İLİŞKİLİ HABER

Bergüzar Korel ağlayarak yardım istemişti! Bakan Selçuk'tan müjdeli haber...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' açıklamasına Murat Kekilli'den destek paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' açıklamasına Murat Kekilli'den destek paylaşımı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0