Ünlü fenomen Meriç İzgi tutuklandı!

Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'nin üçüncü kez kaçak yollardan maymun aldığı maymunlara el konularak tutuklandı. Maymun ise hayvanat bahçesi yetkililerine teslim edildi. Sosyal medya üzerinden maymunla sürekli video çeken fenomene birçok kişi tarafından tepki yağdı.

Maymun sahiplenerek çektiği videolarla adını duyuran sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'nin daha önce baktığı iki maymununa el konuldu. Genç fenomenin son paylaşımda yasak olmasına rağmen yeni bir maymun sahiplendiği ileri sürüldü. Instagram'da 1,5 milyon takipçisi bulunan Meriç İzgi, geçtiğimiz yıl annesi vefat eden bir maymunu sahiplendiği duyurmuştu. 

Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi, bu ay içinde bir kez daha yasadışı yollarla maymun aldı. 3'üncü kez aldığı maymunla olan fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşması sonucunda Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Arama kararı alınarak dün İzgi’nin Sarıyer'deki evine gelen ekipler, ‘Makak’ cinsi maymuna el koydu. Maymun, veteriner hekimler tarafından yapılan kontrollerin ardından hayvanat bahçesi yetkililerine teslim edildi. DKMP ekiplerince, İzgi’nin sosyal medya hesaplarının kapatılması için savcılığa başvuru yapıldı. Meriç İzgi ve Elif Türkan E. gözaltına alındı. Elif Türkan E. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlarca serbest bırakıldı, Meriç İzgi ise dün sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

3. KEZ MAYMUN MU SAHİPLENDİ?

Ancak 24 yaşındaki fenomenin 3. kez maymun sahiplendiği ileri sürüldü. Sosyal medya hesabından bir maymunla fotoğraf paylaşan fenomen, maymunun ilk sahiplendiği Koko olduğunu iddia etti. Ancak bir çok sosyal medya kullanıcısı o maymunun Koko olmadığını fenomenin 3. kez maymun sahiplendiğini söyledi. Başta hayvanseverler olmak üzere binlerce kişi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yanı sıra Maliye Bakanlığı'na da İzgi hakkında harekete geçmesi için davette bulundu.

Dün sosyal medya hesabından paylaşım yapan Meriç İzgi ise "Hakkımda nefret söylemi yapan, kariyere yönelik zedeleyici paylaşımda bulunan ve izinsiz fotoğrafımı alıp yayınlayan tüm hesapları tespit ettim. Hepinizi dava edeceğim. Üstüne de tazminat açacağım" dedi.

Kanser tedavisi gören Özkan Uğur'un sağlık durumu nasıl? Özkan Uğur kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kanser tedavisi gören Özkan Uğur'un sağlık durumu nasıl? Özkan Uğur kimdir?
Bu okuldaki minik öğrenciler kendi yemeklerini kendileri hazırlıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bu okuldaki minik öğrenciler kendi yemeklerini kendileri hazırlıyor!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0