Usta müzisyen Garo Mafyan'dan Ermenistan-Azerbaycan açıklaması

69 yaşındaki usta müzisyen Garo Mafyan, gündemdeki Ermenistan-Azerbaycan olayları ile ilgili konuştu.

Kendisi için 'Ermeni asıllı' ifadesinin kullanılmasından hoşlanmadığını söyleyen müzisyen Garo Mafyan, Sabah gazetesine özel açıklamalarda bulundu. "Ben TC vatandaşı Ermeniyim, Türkiye'de doğdum, Türkiye'ye aitim" diyerek Ermeni yakıştırmasına sitem eden Mafyan, Tuba Kalçık ile Gündeme dair de merak edilen soruları yanıtladı. İşte ünlü müzisyenin röportajda verdiği özel açıklamalar:

Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan gerilim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Masa etrafında oturup çözülmesi gerekiyor. Ben kimsenin ölmesini istemiyorum. Orada ölenler için canım yanıyor. Bakın Ortadoğu'ya; Batı petrol için kan döküyor. Asker ölmüş, çocuk ölmüş umurlarında değil. Yüzyıllardır birlikte yaşayan toplumlar birbirine düşürülüyor. Bazı ülkelerin hırsı, ihtirası yüzünden dünyadaki insanlar acı çekiyor. Ermeni meselesi de böyle. Ermeni ve Türk köyleri yüzyıllar boyu barış içinde yaşadı ama dışarıdan birileri gelip bunu bozmaya çalıştı. Neden böyle oldu, kim birliği bozmaya çalıştı bunu iyi araştırmamız gerekiyor. Galatasaray Lisesi'nin bir dönemi Çanakkale Savaşı'nda öldü. Bunlar içinde Ermeni de var, Rum da var. Biz bu topraklarda doğduk ve doğduğumuz bu topraklara borcumuz var.

 Ermeni meselesine yönelik neler söylemek istersiniz?

Yıllarca panellerde, konferanslarda da söyledim; Ermeni meselesi siyasete alet edilmemeli. O yıllarda neler olduğuna tarihçiler karar vermeli. Onların elinde belge ve bilgiler var çünkü. Siyaset bunu kendi çıkarına göre kullanıyor ama tarihçiler gerçeği ortaya çıkarır. Meseleye siyaset karışırsa her şey yolundan çıkar, çıkıyor da görüyoruz. Ailemizin büyüğü eniştem 1915'i 'köyler ve çeteler arasında geçen bir savaş' olduğunu ve esas soykırımı yolda yürüyen Musevi'yi ateş edip öldüren Alman'ın yaptığını söylerdi. Bence de öyle.

Türkü, Ermenisi nice acılar yaşadı bu topraklarda ama hepsi geçmişte yaşandı. Tarihte yaşananlar için yeni nesilden hesap soramazsın.

 Sosyal medyada siyasetçilere, ülkeyi yönetenlere çok ağır eleştiri yapılıyor...

Eleştirilen yöneticilerin hangi zorlukları yaşadığını bilmeden ahkam kesmemeli. Arkadan gelenler, önden gidenlerin o yolu açmak için neler çektiğini bilemez. Bu kadar basit. Böyle eleştiriler her dönem olur.

Her konuda ahkam kesenlere karşıyım. Türkiye'de yapılan tüm yatırımlar için yapılanlara teşekkür etmek, yapılmayanın da yapılmasını istemek ve yanlışları da eleştirmek gerekir. Tabii yapıcı olmalı, eleştirilere alternatif çözümler getirilmelidir. 'Bunu niye yaptılar?' diye söylenmek doğru değil.

Usta sanatçı Ali Sürmeli yoğun bakımdan çıktı! Ali Sürmeli'nin son sağlık durumu...

İLİŞKİLİ HABER

Usta sanatçı Ali Sürmeli yoğun bakımdan çıktı! Ali Sürmeli'nin son sağlık durumu...
Mehmet Bozdağ'dan çarpıcı "Osman Bey" açıklaması! Cüneyt Arkın'dan teşekkür...

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Bozdağ'dan çarpıcı "Osman Bey" açıklaması! Cüneyt Arkın'dan teşekkür...
Serdar Ortaç Twitter'da TT oldu! Yok böyle benzerlik dedirtti...

İLİŞKİLİ HABER

Serdar Ortaç Twitter'da TT oldu! Yok böyle benzerlik dedirtti...

BİR YORUM YAPIN 1

nettce 3 yıl önce

Sayın Garo Mafyan sanatı, müziği , eserleri ve fikirleriyle bize ait Türkiyeye ait bir değerdir.