Murat Dalkılıç: Cumhurbaşkanlığı konserlerinde arkadaşlarımız evlerine ekmek götürdü

Sevilen şarkıcı Murat Dalkılıç, Covid-19'dan dolayı müzik dünyasının gördüğü zararı Sabah yazarı Tuba Kalçık'a anlattı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Yeditepe Konserleri'nde kendisine de yer verilen Dalkılıç, Kalçık'ın "Bu konserlere katılan sanatçılar sosyal medyada eleştirilmişti" sözlerinin üzerine şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili bizi eleştirenlere ilk tepkiyi gösteren sanatçı benim. Cumhurbaşkanlığı konserleri sayesinde müzisyen arkadaşlarımız evlerine ekmek götürdü. Geniş bir sanatçı kadrosu vardı konserlerde. Yer almadıkları için konserleri eleştirmek, oranın sanatçısı, buranın sanatçısı diye ayrım yapmak çok yanlış. Unutmamak gerekiyor ki, bu etkinlik sayesinde müzik sektöründeki emekçi arkadaşlarımız para kazandı. Tabii ki bu konserlerde yer alacağım. 

Konserlere siyaset üstü bakmamız gerekiyor. Bu konserler siyasete alet edilmemeli, sanatçıyız biz. Her görüşten, kesimden insana müziğimizle ulaşıyoruz. Sanatçının mahallesi olmaz. Ben kendimi ne bir partiye ne de bir mahalleye ait görüyorum. Siyaset üzerinden Cumhurbaşkanlığı Konserleri'ne yapılan eleştirileri de bu yüzden haksız buluyorum."

MÜZİK SEKTÖRÜ SIKINTILI SÜREÇTEN GEÇİYOR

Salgından dolayı şimdilerde müzisyenlerin dijitalleşmeye mecbur bıraktığına değinen Dalkılıç, şunları söyledi:

"Başlarda direndik ama dijitalleşen müziğe ayak uyduruyoruz artık. Dijital dünya bireyselleştirdi bizleri. Çeşitlilik de çok fazla, bu yüzden rekabet arttı. Sektör olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Benim kendi birikimim vardı, o yüzden şanslıyım ama ekibimdekiler için öyle değil durum maalesef. Umarım zor günleri bir an önce atlatırız."

Yardımsever Haluk Levent: 20 bin aileye full paket destek...

İLİŞKİLİ HABER

Yardımsever Haluk Levent: 20 bin aileye full paket destek...

BİR YORUM YAPIN 0