Kuruluş Osman'a damga vuran Yavlak Aslan'ı oynayan Umut Karadağ en çok etkilendiği sahne

Kuruluş Osman dizisinin ikinci sezonunda dahil olan Umut Karadağ, dizide Yavlak Aslan karakterini oynuyor. Dizinin yapım şirketi Bozdağ her hafta bir ismi kanalında ağırlayarak karakteri ve set hakkında fikirlerini sunuyor. Karadağ'da en çok etkilendiği sahneyi anlattı.

yavlak aslan osman beyle ittifak kurdu

yavlak aslan osman beyle ittifak kurdu
Atv ekranlarının fenomen dizisi Kuruluş Osman'a dahil olan Umut Karadağ, Çobanoğlulları Beyi Yavlak Arslan'ı oynuyor. Karadağ, dizi için hazırlanan platoyu gördüğünde çok şaşırdığını söyledi. Büyük ve titizlikle çalışan bir ekibin olduğunu söyleyen Karadağ, bu kadar ayrıntı karşısında şaşkınlığını saklayamadığını belirtti.

yavlak arslanı oynayan umut karadağ

yavlak arslanı oynayan umut karadağ

Usta oyuncu dizide en çok ormanda geçen uzun sahneler hakkında "Ayakkabıdan kostüme, makyajdan sanata ayrı ayrı çalışma alanları var. Modern dünyadan tamamen yalıtılmış bir orman içi. 1200’ler yaşamak gibi oldu. Kondisyonu olmayan bir oyuncu bu dizide öyle kolay kolay yapamaz. Ciddi anlamda hem bedensel güç, hem zeka önemli faktörler. Sadece oyuncular tarafından değil, tüm ekip tarafından müthiş bir efor sarf ediliyor" şeklinde konuştu.

umut karadağın etkilendiği kayı obasındaki sahneden görüntü

umut karadağın etkilendiği kayı obasındaki sahneden görüntü

Karadağ, bütün oyuncuların da bu titiz çalışma ortamında uyum sağladığını ve hemen hemen herkesin birbirine yardım ettiğini ifade etti. Sette güzel bir aheng ve adaptasyon olduğunu vurgulayan Karadağ, daha sonra en çok kayı obasındaki ilk sahnesinin kendisini çok etkilediğini şu sözlerle anlattı:

"İlk kez Kayı Obası’nda sahne çektiğimde çok şaşırmıştım. Gelen yardımcı oyuncularla birlikte altı yüz kişi kadardık. Atmosfer gürül gürül yaşıyordu. O beni çok etkilemişti."

 

Son bölümde yaşanan sürpriz ittifak hakkında ise ipucu verdi. İttifakın gerçek olduğunu tarihte de zaten yeri olan bur olay olduğunu hatırlatan Karadağ bu ittifakın amacının Türk devleti olduğunu söyledi. Ayrıca Kastamonu'da halen Yavlak Arslan'a dair yapıtların olduğunu söyledi. 

Didem Balçın: Oynadığım roller arasında en değerlim Selcan Hatun

İLİŞKİLİ HABER

Didem Balçın: Oynadığım roller arasında en değerlim Selcan Hatun

BİR YORUM YAPIN 0