Nazlı Çelik HDP’li Abdullah Zeydan’dan kazandığı tazminatı Mehmetçik Vakfı’na bağışladı!

Spiker Nazlı Çelik, 7-8 Nisan 2016’da Hakkari’nin Yüksekova ilçesine giderek, PKK operasyonlarından görüntüler eşliğinde bölgeden haber yaptı. HDP eski Milletvekili Abdullah Zeydan ise Twitter hesabından “Yüksekova halkının evini şov için bombalatan Nazlı Çelik…” şeklinde skandal bir tweet paylaştı. Açtığı tazminat davasını kazanan Çelik, alacağı 10 bin lirayı Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

Star TV Ana Haber Spikeri Nazlı Çelik, 7-8 Nisan 2016 tarihlerinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesine giderek, PKK operasyonlarından görüntüler alarak terör örgütünün sözde özerklik ilan ettiği bölgede özel haber yaptı.

Bu haberin ardından HDP eski Milletvekili Abdullah Zeydan, Twitter hesabından "Yüksekova halkının evini şov için bombalatan Çelik ve çamur medyasını bakana sorduk, verebilecek cevabı var mı?" diye tweet attı.

Çelik kişilik haklarının ihlal edilmesi nedeniyle Zeydan'a 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Mahkeme Zeydan'ın, tweet'lerindeki ifadelerin eleştiri sınırında kaldığına karar verip davayı reddetti.

Çelik'in avukatının itirazı üzerine dosya istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesi'ne gitti. İstinaf başvurusunu kabul eden Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin hükmünü kaldırdı. Daire, Zeydan'ın haksız fiili nedeniyle Çelik'e, olay tarihinden itibaren işleyecek faiziyle birlikte 10 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Çelik tazminatı Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Babam Çok Değişti dizisi ekranlara veda ediyor!

İLİŞKİLİ HABER

Babam Çok Değişti dizisi ekranlara veda ediyor!
Şarkıcı Tarık Mengüç'ün acı günü! Babasını kaybetti

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Tarık Mengüç'ün acı günü! Babasını kaybetti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 10

yuscin 3 yıl önce

Hala özünde vatan sevgisi olan insanlar görmek gerçekten çok güzel.

Toplam 1 beğeni

Byrk 3 yıl önce

Nazlı abla cansın can...

Toplam 1 beğeni

Murat altın 3 yıl önce

Dava yeni mi sonuçlandı. 2016-2021. Yazık ülkeme.

Erkan 3 yıl önce

Helal olsun

Toplam 1 beğeni

hknslh 3 yıl önce

o reddeden hakimde incelenmeli. eğer böyle bir cümleye eleştiri diyebiliyorsa bu ülkede hiçbir söz suç değil. hepsi eleştiri olur.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun