Pierre Cardin'in Balon sarayı satılıyor!

Geçen yıl hayatını kaybeden İtalyan asıllı ünlü Fransız modacı Pierre Cardin'in yazlık evi Bubble Palace (Balon Sarayı) satışa çıkarıldı.

İmzası haline gelen modernizm, döneminin ilerisinde fütüristik dokunuşlar ve sanattan dekorasyona farklı disiplinlere verdiği ilhamla ikonikleşen tasarımcı Pierre Cardin'in, Fransa’nın Cannes kentindeki ünlü yazlık evi Bubble Palace (Balon Sarayı) 280 milyon sterline satışa çıktı.

1970’lerde Macar mimar Antti Lovag tarafından tasarlanan ve balon şeklindeki alanlardan oluşan 13 bin metrekarelik ev, dönemin en ünlü partileri, film prömiyerleri ve defilelerine ev sahipliği yaptı.

Pierre Cardin, 1991’de aldığı ev için "Büyülü akşamlar ve unutulmaz partiler de dahil olmak üzere burada mutluluktan başka bir şey bilmiyorum. Burada birçok ünlüyü ağırladım” demişti.

EŞSİZ AKDENİZ MANZARASI

Öte yandan, bahçeler, yüzme havuzları, amfitiyatro ve 10 odayla birlikte eşsiz bir Akdeniz manzarasına sahip olan villanın bazı filmlerin çekiminde de kullanıldığı biliniyor.

Bennu Yıldırımlar herkesi şaşırttı! Ünlü oyuncunun evli ve kızı olduğu ortaya çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Bennu Yıldırımlar herkesi şaşırttı! Ünlü oyuncunun evli ve kızı olduğu ortaya çıktı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0