ABD Basını Melinda Gates'in 2 yıl önce boşanma kararı aldığını iddia etti

Bill Gates sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada eşi Melinda Gates ile boşanma kararı aldıklarını açıklamıştı. Mal varlığında da anlaşma sağlayan ikiliden Melinda Gates'in, boşanma kararını 2 yıl önce aldığı iddia edildi.

ABD Basınında Gates çiftinin boşanma haberinin yankıları sürmeye devam ediyor. Wall Street Journal'de yer alan habere göre; aslında Melinda Gates, 2019 yılından beri farklı şirketlerden boşanma avukatları ile temas halinde. 

Öte yandan Bill Gates’in 130 milyar dolarlık servetinin yarısını boşanmanın ardından kaybetmesi bekleniyor. Bunun için is ünlü iş adamının boşanma davasında kendisini temsil etmesi için kendisinin de geçmişte boşandığı eşine servetini kaptıran 97 yaşındaki milyarder avukat Charlie T. Munger’ı seçmiş olması dikkatlerden kaçmadı. 

bill gates servetinin yarısını kaybedebilir

bill gates servetinin yarısını kaybedebilir

27 yıldır evli olan ve 3 çocukları bulunan çiftten Bill Gates, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bir çift olarak gelişme imkanımızın kalmadığına inanıyoruz" diyen Bill ve Melinda Gates, Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda "İlişkimize dair uzunca düşündükten sonra evliliğimizi sonlandırmaya karar verdik" ifadelerini kullanarak boşanacaklarını duyurdu.

Gates'in açıklamasında, 'Epey düşünme ve çok fazla uğraşın ardından, evliliğimize son verme kararı aldık. Son 27 yılda üç muhteşem çocuk büyüttük ve tüm dünyada insanların sağlıklı ve üretken hayatlar sürebilmesini olanaklı kılmak için çalışan bir vakıf kurduk.' ifadeleri yer aldı.

Çiftin 3 çocuğundan biri olan tıp fakültesi öğrencisi Jennifer Katharen bu durumla ilgili olarak bir dizi açıklamada bulundu. Katharen, 'An itibarıyla pek çoğunuz anne ve babamın ayrıldığı haberini duymuşsunuzdur. Bu, tüm ailemiz için zorlu bir zaman oldu. Halen aile üyelerim kadar kendi süreçlerimi ve duygularımı en iyi şekilde nasıl destekleyebileceğimi öğreniyorum ve bunu yaptığım için minnettarım. Ayrılıkla ilgili herhangi bir kişisel yorum yapmayacağım. Ama lütfen nazik sözlerinizin ve desteklerinizin benim için çok değerli olduğunu bilin.'

'Hayatımızın yeni evresine yolculuk yaparken özel hayatımızı koruma isteğimize anlayış gösterdiğiniz için teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

ÇİFTİN 3 ÇOCUĞU VAR

1980'lerde Melinda Gates'in Microsoft'ta çalışmaya başlamasıyla tanışan çiftin üç çocuğu var. Birlikte yönettikleri Bill & Melinda Gates Vakfı ise dünya çapında aşılama gibi alanlarda milyarlarca dolarlık bağışlarıyla biliniyor. Gates ailesi yatırımcı Warren Buffet ile milyarderleri, servetlerinin çoğunu bağışlama konusunda cesaretlendiren kampanyalar yürütüyordu.

124 MİLYAR DOLARLIK SERVET İÇİN ANLAŞTILAR

Forbes dergisine göre serveti 124 milyar dolar olan Gates dünyanın en zengin dördüncü kişisi. Bill Gates serveti, 1970'lerde kurduğu ve bugün dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft'a borçlu. Çiftin Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda, birlikte yönettikleri vakfın misyonuna inanmaya devam ettikleri ve bu alandaki faaliyetlerini sürdürecekleri yer aldı. Çift bu süreçte özel hayatlarına saygı gösterilmesini de talep etti. 1994 yılında evlenirken bir evlilik sözleşmesi imzalamayan çift, mal paylaşımı konusunda anlaşma sağladı. Özel bir anlaşma imzalayan çift, bunu gizli tutma kararı aldı.

5 FARKLI EV

Gates çiftinin ABD'nin Washington, Florida, California ve Wyoming eyaletlerinde olmak üzere beş farklı evi bulunuyor. Bunlar arasında California Del Mar'daki ev 43 milyon dolar, Florida'daki ev ise 59 milyon dolar değerinde. Ancak çiftin en çok öne çıkan evi Washington'daki 125 milyon dolarlık Xanadu 2.0 Mansion göl evi.

50 milyon dolarlık malikaneleri de bulunan çiftin 550 metrekarelik evlerinde 6 yatak odası ve 4 banyo bulunuyor. Çiftin ayrıca 242 bin dönümlük bir tarım arazisi de var.

970 BİN DÖNÜM ARAZİ

Teknoloji ve gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çeken çift, tarım arazilerine de yatırım yapma kararı almıştı. ABD'de en çok araziye sahip iş insanlarından biri konumunda olan Gates'in, 18 farklı eyalette 970 bin dönüm toprağı bulunuyor.

ÖZEL JET, DENİZ UÇAĞI VE HELİKOPTERİ DE VAR

Otomobillere olan merakıyla tanınan Gates'in 30 araç kapasitesine sahip dev bir otoparkı bulunuyor. Dünyanın en zengin dördüncü ismi olan Bill Gates'in tanesi 65 milyon dolardan iki adet Gulfstream G650ER jeti, fiyatı 13-19 milyon dolar arasında değişen iki adet Bombardier Challenger 350 jeti, bir Cessna deniz uçağı ve çok sayıda helikopteri bulunuyor.

MİLYONLARCA LİRALIK SANAT KOLEKSİYONUNA SAHİP

Sanata özel bir ilgisi bulunan Gates'in koleksiyonunun en değerli parçalarından biri, Leonardo da Vinci'nin eskiz ve çalışmalarından oluşan notlarının bulunduğu defter. Gates, bu defteri 1994 yılında Christie's New York'un düzenlediği açık artırmada 30 milyon dolara satın aldı.

Gates'in sahip olduğu diğer eserler arasında 1998 yılında 36 milyon dolara aldığı Winslow Homer'ın Lost On The Grand Banks isimli yağlı boya tablosu, 1999 yılında 28 milyon verdiği George Bellows'un Polo Crowd tablosu, Childe Hassam'ın 20 milyon dolar değerindeki The Room of Flowers tablosu ve William Merritt Chase'in 10 milyon dolarlık The Nursery tablosu gibi örnekler bulunuyor.

Bill Gates Mart 2020'de Microsoft yönetim kurulundan istifa ettiğinde , şirkette 100 milyondan fazla hisseye veya 1975'te merhum Paul Allen ile kurduğu yazılım devinin yaklaşık yüzde 1,3'üne sahipti. O zamanlar New York Times, değerini yaklaşık 16 milyar dolar olarak belirledi, ancak Wealth-X istihbarat ve veri şirketinin bir analizine atıfta bulunan CNBC'ye göre şu anda yaklaşık 26.1 milyar dolar değerinde. Çiftin aynı zamanda 130 milyon dolar değerinde sanat koleksiyonu da bulunuyor.

Boğaz manzaralı evinden 'evde kal' çağrısı yapan Arzu Sabancı'nın oğulları Miami tatilinde

İLİŞKİLİ HABER

Boğaz manzaralı evinden 'evde kal' çağrısı yapan Arzu Sabancı'nın oğulları Miami tatilinde

BİR YORUM YAPIN 0