Yazar Metin Hara, yargılandığı davadan beraat etti

Kitap çıkartan 39 yaşındaki Metin Hara, "Diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" gerekçesinden dolayı yargılandığı davadan temiz çıktı.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Metin Hara'nın şikayet edilen suçuna dair yeterli delil bulunamadığından Hara'nın beraatine karar verdi. İddianamede 13 Temmuz 2017'de BİMER'e Metin Hara'nın şikayet edilmesi ile ilçe sağlık müdürlüğünün incelemesinde, Hara'nın sahibi olduğu "İnsanagüven" isimli danışmanlık şirketinin faaliyet izni olmadığı, Hara'nın hekim olduğuna yönelik diploması olmadığı ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği içeriğinde bazı uygulamaların uygulanabilirliğine yönelik sertifikasının olmamasına rağmen "Tamamlayıcı Tıp Uzmanı" unvanı ile çalışılan mekan mühürlenerek suç duyurusunda bulunuldu.

Hakkında yapılan bazı çalışmalarda Hara'nın kendisini "fizyoterapist, enerji uzmanı ve tamamlayıcı tıp uzmanı" olarak tanıttığı, eğitimler düzenlediği, hastalıkları tedavi ettiği kaydedildi.

Suçlamaları kabul etmeyen Hara'nın, herhangi bir belge ibraz etmediği iddianamede, "Diploması olmadığı hâlde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar cezası istendi.

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın 84 yaşında!

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın 84 yaşında!
Berfu Yenenler'den tepki çeken 'çocuk' esprisine yanıt

İLİŞKİLİ HABER

Berfu Yenenler'den tepki çeken 'çocuk' esprisine yanıt

BİR YORUM YAPIN 1

Serdar 2 yıl önce

bu kim?