Squid Game  456 numaralı oyuncu kimdir? Squid Game başrol oyuncusu gerçek ismi ne?

Güney Kore yapımı hayatta kalma ve dram dizisi Squid Game, tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Herkes Squid Game dizisinin başrol oyuncusunun kim olduğunu merak ediyor. Peki, Squid Game 456 numaralı oyuncu kimdir? Squid Game başrol oyuncusu gerçek ismi ne? Lee Jung-jae kimdir? Lee Jung-jae kaç yaşında? İşte merak ettiğiniz her şey haberimizde...

Son dönemlerde en çok izlenen yapımlardan biri olan Squid Game, hem sürükleyici konusu hem de güçlü oyuncu kadrosuyla herkesin ilgi odağı haline geldi. Tüm dünyada trend haline gelen dizinin oyuncuları herkes tarafından merak ediliyor. Özellikle dizinin başrol oyuncusu Lee Jung-jae canlandırdığı "Seong Gi-hun" karakteriyle gönüllere taht kurdu. 456 numaralı oyuncu olarak hafızalara kazınan Lee Jung-jae hakkında pek çok kişi internette araştırma yapmaya başladı. İşte, dünyanın dört bir yanında büyük bir hayran kitlesi kazanan Lee Jung-jae hakkında merak edilen her şey...

SQUİD GAME 456 NUMARALI OYUNCU KİMDİR?

Squid Game dizisinde 456 numaralı yarışmacı Seong Gi-hun karakterini Lee Jung-jae canlandırmaktadır. 

LEE JUNG-JAE KİMDİR? LEE JUNG-JAE KAÇ YAŞINDA?

Squid Game dizisiyle tüm dünyada büyük bir şöhrete kavuşan Lee Jung-Jae, Güney Koreli aktör ve modeldir. Güney Kore'nin sevilen isimlerinden biri olan ünlü oyuncu, 15 Aralık 1972 yılında dünyaya gelmiştir. 

Kariyerine model olarak adım atan Lee Jung-jae, ilk olarak 1994 yapımı "Feelings" dizisi ile oyunculuğa başladı. Ardından 1995 yapımı "Sandglass" dizisi ile kariyerine devam etti. Sinema sektöründe de başarılara koşan ünlü oyuncu 1998 yılında oynadığı "An Affair" isimli filmle isminden söz ettirdi. 

Ünlü aktör, 1999 yapımı "City of the Rising Sun" ile Blue Dragon Film Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Daha sonrasında ise Lee Jung-jae, The Housemaid ile 2010 yılında Fantasporto Yönetmenler Haftası'nda En İyi Erkek Oyuncu ödülünün de sahibi oldu.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0