Gülseren Budayıcıoğlu'ndan sert tepki: Ağır ruh hastası!

Camdaki Kız, Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda gibi dizilerle tanınırlığını arttıran psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu, Türkiye'yi sarsan Başak Cengiz cinayeti hakkında konuştu.

Ünlü psikiyatr yazar Gülseren Budayıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde Ataşehir'de işlenen cinayete dair açıklamalar yaptı. Budayıcıoğlu, Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Olayın ardından tepkisini dile getiren Gülseren Budayıcıoğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Ben, bu çocuk hasta mıdır bilemem. Onu kurul söyleyecek ama bu tür hastaların şöyle bir özelliği vardır; Bunlar en ağır ruh hastasıdır. O çocuk hastaysa eğer, bu kızı neden öldürdüğünü bilmez."

"Bu hastalar topluma büyük tehlikeler arz ederler. Aileler çocuklarının hasta olduğunu bilirler. Bu hastalar öncelikle hasta olduklarını kabul etmezler. Verilen ilaçları almazlar."

"Benim de uzun süre takip ettiğim bir hastam vardı. Sonra uzun süre gelmedi. "Aradan yıllar geçti, gazetede okudum. Namaz kılarken annesini öldürmüş. Annesi de o kadar şefkatliydi ve kızına düşkündü."

"Bu konu da benim önerim şöyle; yasalarda düzenlemeye ihtiyaç var. Bu hastalar tedavi olmaya gelmezler."

"Ailesi de zorla götüremiyor. Devletler bunun tedavisini zorunlu kılmalı."

 

 

 

 

 

Kibariye'nin kuaför krizinde sular durulmuyor! 'Beni yalancı gösteriyorlar...'

İLİŞKİLİ HABER

Kibariye'nin kuaför krizinde sular durulmuyor! 'Beni yalancı gösteriyorlar...'
Tiyatronun bir acı günü daha! Sinema oyuncusu Doğan Bavli hayatını kaybetti

İLİŞKİLİ HABER

Tiyatronun bir acı günü daha! Sinema oyuncusu Doğan Bavli hayatını kaybetti
Fatih Ürek şaşırtan açıklama: 'Astronomik bir fiyatım yok!'

İLİŞKİLİ HABER

Fatih Ürek şaşırtan açıklama: 'Astronomik bir fiyatım yok!'
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

bülent 2 yıl önce

Ya toplumdan tamamen tecrit edeceksin, veya etkisiz hale bir şekilde getireceksin..

Fethiye Berber 2 yıl önce

Bu kimsenin ağır ruh hastası olduğunu anlamak için psikiyatris olmak gerekmez ki bunu aklı başında her insan , dikkatli her insan anlar , mesela savcı akıl hastası olduğunu kabul etmemiş , çok yanlış değil mi ? Ya iyi bir tedavi ye başlansa , hatta tedavi edilse bile , akıl hastanesinde zorunlu tutulması lazım bu hastaların insanların ne suçu var onun kılıcında ölecek önüne geleni öldürecek .

O k u r 2 yıl önce

Devlet deliye tebligat yapsın diyorsun. Senin de bir tedaviye ihtiyacın var. Kazık kadar aile durumu devlete aktaramıyor öyle mi?