Angelina Jolie Afgan kadınlar için çağrıda bulundu!

Dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, Afgan bir genç kızdan kendisine gelen bir mektubu yayınlayarak eğitim hakları için destek çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi ve aktris Angelina Jolie, sosyal medya hesabından kendisine gelen yeni bir mektup daha yayınladı...

Oyuncu notunda mektubu Taliban'ın Afganistan'daki kız liselerini kapatmasından etkilenen milyonlarca kişiden biri olan Afgan bir kızdan okul yılının ilk gününde aldığını belirtti.

Mektupta, "Bugün Afgan kızlarının umutlarının küle döndüğü korkunç bir gündü. Gülen yüzlerle okullarının kapılarına giden kızlar gözlerinde yaşlarla ve kırık kalplerle döndü" ifadeleri yer aldı.

Jolie, 8 aylık eğitimi çoktan kaçırmış milyonlarca Afgan kız çocuğunun, bir daha sınıfa adım atıp adım atmayacaklarını bilmediklerini dile getirdi.

"AFGANLI KADINLARI UNUTMAYIN"

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) düzenlenen Afgan kadınlarına yönelik üst düzey konferansta konuştu. Jolie, "Dünyanın dört bir yanındaki liderleri, Afganistan'da iktidarda bulunanları kadınlara ve sivil topluma yaptıkları muameleden sorumlu hale getirmeye çağırıyorum" dedi.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi (UNHCR) olan 46 yaşındaki ünlü oyuncu, Bazı ülkelerin sınırlarında savunmasız mültecilerin şiddetli geri itmelerini durdurmak için insani yardımlar kadınlara ve kadın liderliğindeki kuruluşlara ulaşmasını sağlamalısınız" dedi.

Afgan kadın hakları aktivisti Malalai Joya’nın "Çiçeği kesebilirsin, ama baharın gelişini durduramazsın” sözlerine atıfta bulunan Jolie, “Umarım her yerde özgürce düşünen insanlar Afganistanlı kadınların unutulmamasını sağlamaya yardımcı olur" dedi.

Bununla birlikte Jolie, Afganistan’ın ünlü kadın sanatçı ve aktivistlerinin adlarını okuyarak, "Bu kadınların isimlerini ve hikayelerini öğrenin. İsimlerimi asla öğrenemeyeceğimiz, ancak kendi yollarıyla nesiller boyu hayatta kalmayı başaran tüm kadınları düşünün" ifadelerini kullandı.

Selçuk Yöntem Kenan Işık'ın durumuyla ilgili açıklama yaptı! İşte Kenan Işık son durumu...

İLİŞKİLİ HABER

Selçuk Yöntem Kenan Işık'ın durumuyla ilgili açıklama yaptı! İşte Kenan Işık son durumu...
Oscar Ödülleri'nde Rusya Ukrayna gerginliği!

İLİŞKİLİ HABER

Oscar Ödülleri'nde Rusya Ukrayna gerginliği!
CZN Burak ve Cristiano Ronaldo resmen ortak oldu!

İLİŞKİLİ HABER

CZN Burak ve Cristiano Ronaldo resmen ortak oldu!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Sülo 2 yıl önce

Sanami kaldi be kadin dünyayi kurtarmak, sen kendine bak. Yarin mezarda bakalim kime hesap vereceksin.

Toplam 2 beğeni

Okan 2 yıl önce

Jolie'nin eski koruması Bill: "Tüm dünyaya; çevresindekilerin isteklerine duyarlı, yardımsever, iyi kalpli ve anaç bir kadın olduğunu ispat etmeye çalışıyor. Oysa kapalı kapılar ardında, tahammül edilemez, gaddar ve duyarsız bir kadın" olduğunu söyledi. "Angelina Jolie'nin bir halka gösterdiği, bir de çok yakınlarının bildiği iki farklı yüzü var. Emin olun hiç kimse o ikinci yüzü görmek istemez! Kameralar kendinden uzaklaşır uzaklaşmaz bebekleri hemen bakıcılarına bırakır."

Toplam 1 beğeni