Hadise'ye büyük tazminat şoku!

Bir dönem iş birliği yaptığı Trendyol'un sözleşmeye aykırı davrandığı gerekçesiyle açılan davada ikinci kez kaybeden Hadise'nin ödeyeceği tazminat belli oldu. Ünlü oyuncunun cezai şart parasını faiziyle ödemesine karar verildi.

Şarkılarıyla gündeme gelen Hadise, geçtiğimiz günlerde evleneceğini duyurmuştu. Balayında kalacağı yeri bile ayarlayan Hadise'ye bu sefer kardeşi Derya Açıkgöz'ün vesile olduğu tazminat şoku geldi.

derya açıkgöz ve hadise

derya açıkgöz ve hadise

Markalarla ile sık sık iş birliği yapan Hadise, 2012 yılında Trendyol markasının sahibi DSM Grup ile bir reklam sözleşmesi yapıldı.

hadise

hadise

250 BİN EURO CEZAİ ŞART PARASI

Sözleşme kapsamında şarkıcının DSM ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yapması ve moda çekimlerine katılması istendi. Bunlara ek olarak taraflardan birisinin sözleşmeyi ihlal etmesi halinde karşı tarafa 250 bin euro cezai şart parası ödeyeceği belirtildi.

hadise

hadise

"BAŞKA KURUMLA ÇALIŞAMAZSIN"

O sözleşmenin en önemli ayrıntısı ise ünlü şarkıcının 28 Şubat 2013 tarihine kadar başka hiçbir moda ve e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firma, kurum, ticari işletme veya markaya ait ürün ve hizmetlerin reklam-tanıtım ve diğer faaliyetlerinde yer alamayacak olmasıydı. Ancak iddiaya göre Hadise, stilist kardeşi Derya Açıkgöz’ün hazırladığı rakip firmalara ait elbiseleri giyip, bunların reklamını yaptı.

Bu durumu öğrenen DSM Grup da, bir ihtarname göndererek sözleşmeyi feshettiğini bildirdi. Ardından da 250 bin euro’luk cezai şart parasının tahsili için dava açıldı. 

hadise

hadise

"TAHSİLİ İSTİYORUZ!"

Başka bir mahkemede karşı dava açan Hadise’nin avukatı ise "Müvekkilim sadece moda ve e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmaların ürünlerinin reklam ve tanıtımına katılamayacağı sözleşmede belirtilmiştir. Müvekkilimizin oynadığı reklam moda ve e-ticaret sektöründe değildir. Kız kardeşiyle arasında bir ticari ilişki de yoktur. Bakiye 250 bin euro’nun tahsilini istiyoruz." dedi.

hadise

hadise

HADİSE KAYBETTİ

İki ayrı dava bir mahkemede birleştirildi. Mahkeme, Hadise’nin istediği 250 bin euro’luk davayı reddetti. DSM Grup’un açtığı davayı kabul etti. Ardından 250 bin euro'luk ödemeyi gerçekleştirecek Hadise, faiziyle ödemesine karar verildi.

derya açıkgöz ve hadise

derya açıkgöz ve hadise

YARGITAY KARARI BOZDU!

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde yeniden görülen duruşmada mahkeme, Hadise’nin 250 bin euro cezai şart bedelini 26 Kasım 2012 tarihinden itibaren en yüksek faiziyle DSM Grup’a ödemesine hükmetti.

Emine Erdoğan iftar programında şiddet mağduru kadınlarla buluştu! Gözyaşları sel oldu...

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan iftar programında şiddet mağduru kadınlarla buluştu! Gözyaşları sel oldu...

BİR YORUM YAPIN 0