İbrahim Tatlıses'in büyük kaybı! Söz yazarı ve besteci Muhammed Ahmed Erbilli yaşamını yitirdi

İbrahim Tatlıses'in yıllara damga vuran şarkıları 'Yallah Şoför', 'Almağa Gelin', 'Kızlar El Ele Verin' gibi birçok şarkının söz yazarı olan Türkmen sanatçı Muhammed Ahmed Erbilli 89 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Ünlü sanatçıdan gelen acı haber tüm sevenlerini ve müzik camiasını yasa boğdu.

Seslendirdiği şarkılarla Türkiye'de çok ses getirmiş olan sanatçılardan İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer, Nuri Sesigüzel gibi isimlerle çalışmış olan söz yazarı ve besteci Muhammed Ahmed Erbilli'den acı haber geldi. Birçok sanatçının seslendirdiği eserin sahibi olan Erbilli, İbrahim Tatlıses'in yorumladığı 12 şarkının söz yazarı ve bestecisi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, yaptığı açıklamada, uzun süredir hasta olan Erbilli'nin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Muhammed Ahmed Erbilli

Muhammed Ahmed Erbilli

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit çiftinden sevindiren haber!KaranİLİŞKİLİ HABERFahriye Evcen ve Burak Özçivit çiftinden sevindiren haber!Karan'a kardeş geliyor!Fahriye hamile

"VEFATI ERBİL İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP"

Maruf, Erbilli'nin özellikle Türkmen sanatına büyük faydası dokunduğunu kaydederek, "Erbilli, Irak'ta Türkmen sanatının en büyük ustasıdır" dedi.

Öte yandan Erbilli'nin vefatının çok büyük bir kayıp olduğunu söyleyen Maruf, Türkmen sanatçının Erbil'de birlikte yaşamanın sembolü olduğunu da belirtti.

Muhammed Ahmed Erbilli yaşamını yitirdi

Muhammed Ahmed Erbilli yaşamını yitirdi

İbrahim TatlısesİLİŞKİLİ HABERİbrahim Tatlıses'ten şoke eden açıklama: Mal varlığımı o kişiye bırakacağım!

TATLISES'İN SESLENDİRDİĞİ 12 ŞARKI SÖZÜ VE BESTESİNİN SAHİBİ

Erbilli, 2019'da yaptığı bir açıklamada, "Bütün şarkılarımın sözleri ve bestesi bana ait. Büyük sanatçılar bestelerimi seslendirdi. Onlarca şarkım İstanbul, Kerkük, İran ve Azerbaycan'ın ünlü sanatçıları tarafından okundu" ifadelerini kullanmıştı.

Türkmen sanatçı, İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği "Yallah Şoför", "Almağa Gelin", "Kızlar El Ele Verin", "Yandım Televizyonun Elinden" başta olmak üzere 12 eserin sahibi olduğunu ifade etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

İbrahim Tatlıses ve oğlu Ahmet Tatlıses resmen düşman oldu!

Ece Seçkin'in fobisi başına bela açtı! Psikoterapiye başladı

İLİŞKİLİ HABER

Ece Seçkin'in fobisi başına bela açtı! Psikoterapiye başladı
Demet Akalın'dan alkış toplayan hareket! Sahnede kredi kartıyla bağış yaptı

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın'dan alkış toplayan hareket! Sahnede kredi kartıyla bağış yaptı

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0