Rafet El Roman'ın 100 Bin TL değerindeki tazminat davasında şok karar!

Ünlü şarkıcı Rafet El Roman ve Avrupa Müzik arasındaki 100 bin TL'lik tazminat davasında şoke eden bir gelişme yaşandı.

"Bana Sen Lazımsın", "Kalbine Sürgün" ve "Unuturum Elbet" gibi parçalarla hafızalara kazınan şarkıcı Rafet El Roman, Universal Müzik'in eser işletmeleri belgelerini devralan Avrupa Müzik'in 2011 yılı itibariyle kendisine hiçbir şekilde bir ödeme yapmadığını iddia etmişti. Universal Müzik yetkilisi Ahmet Süha Yavuz ise, 4 yıl önce eser işletme belgelerinin Avrupa Müzik şirketine devrine ilişkin sözleşmelerin yok hükmünde olduğunun tespitine ilişkin Ticaret Mahkemesi'ne dava açtıklarını ifade etmişti.

Rafet El Roman

Rafet El Roman

İZİNSİZ KULLANDILAR

Dava dilekçesinde yer alan beyanda şu ifadelere yer verilmiştir:

"Mahkeme eser işletme belgelerinin Universal Müzik şirketine iadesine karar vermiştir. Böylece davalı Avrupa Müzik şirketinin Rafet El Roman'a ait eser ve icraları haksız ve izinsiz kullandığı ortaya çıkmıştır. Avrupa Müzik şirketinin Yönetim Kurul Başkanı Cengiz Erdem'in sahte belgelerle kendisini dava dışı Universal Müzik şirketinin Genel Müdürü gibi tanıtıp devir sözleşmeleriyle kendisine geçirdiği, şarkıcıya ait eser ve icralara yönelik tecavüzün önlenmesi için bu davayı açmak zorunlu hale geldi" 

Rafet El Romanın tazminat davasında gellişme

Rafet El Romanın tazminat davasında gellişme

Yaşanan olayların ardından İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya Rafet El Roman ve Avrupa Müzik'in avukatları katılım sağladı. Mahkeme dosyanın bilirkişiye gönderilmesi kararına vardı ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Rafet El Roman ve Avrupa Müzik arasındaki davada karar çıktı

Rafet El Roman ve Avrupa Müzik arasındaki davada karar çıktı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

İspanya’da Onur Seyit Yaran rüzgarı esti!

Mohamed Ramadan Türkiye'ye geldi! Kuruçeşme'de 87 bin liralık hesap ödedi

İLİŞKİLİ HABER

Mohamed Ramadan Türkiye'ye geldi! Kuruçeşme'de 87 bin liralık hesap ödedi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

tepki 1 yıl önce

o zaman bin kati daha zarar etmis olabilir bosuna zaman kaybetmis bir film sarki siir ne ise on yil gecti mi isteyen kullanacak ufak bir para verecek yirmi yili gecti ise herkes kullanam hakki olacak tek kurus vermeyeceksin zaten o kadar kalisiz sey oldu ortalik

Kayseri 1 yıl önce

Ahirete kaldi desenizr sürekli ertelenir artik