Kraliçesi 2. Elizabeth'in vasiyeti! Cenaze programı 10 gün sürecek

Yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle bir süredir tedavi gören İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti. Cenaze töreni 10 gün sürecek olan 2. Elizabeth'in vasiyeti ortaya çıktı. İşte Elizabeth'in vasiyeti...

70 yıldır tahtın sahibi olan İngiltere Kraliçesi, 96 yaşında bugün hayatını kaybetti. Ölümüyle Kraliyet ailesinin yanı sıra halkını da yasa boğan Elizabeth'in aylar önce vasiyete benzer bir açıklama yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan cenaze töreninin 10 gün süreceği öğrenilen Elizabeth'in ölümün ardından 'Londra Köprüsü' planının detayları da gündeme geldi.

Elizabeth ölmeden aylar önce açıklama yaptı

Elizabeth ölmeden aylar önce açıklama yaptı

VASİYET GİBİ AÇIKLAMA

96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, ölümünden sonra veliaht Prens Charles'ın kral olmasını, eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın ise "kraliçe" olmasını belirttiği öğrenildi.

prens charles kral oldu

prens charles kral oldu

Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti! Buckingham SarayıİLİŞKİLİ HABERKraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti! Buckingham Sarayı'nda bayraklar yarıya indi

EŞİNE KRALİÇE DEYİN

Kraliçe Elizabeth'in tahttaki 70'inci yıl dönümüne ilişkin mesajında, Prens Charles tahta çıktığında eşi Camilla'nın "kraliçe" unvanı almasını dilediği belirtti.

Elizabeth halkına teşekkür etti

Elizabeth halkına teşekkür etti

Londra Köprüsü Operasyonu basına sızdı! Kraliçe öldüğünde neler olacağı yazıyorİLİŞKİLİ HABERLondra Köprüsü Operasyonu basına sızdı! Kraliçe öldüğünde neler olacağı yazıyor

KENDİSİNE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Aynı zamanda Elizabeth, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Prens Charles kral olduğunda da verileceğini bildiğini belirten Kraliçe Elizabeth, halkına teşekkür etti.

londra köprüsü planı devreye girecek

londra köprüsü planı devreye girecek

LONDRA KÖPRÜSÜ PLANI DEVREYE GİRECEK

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümü sonrası İngiltere'de uygulanacak Londra Köprüsü kod adlı operasyon planına dair ayrıntılar ortaya çıktı.

Kamuoyuna sızdırılan gizli bilgilerde resmi açıklamalardan Prens Charles'ın kral olduktan sonra Birleşik Krallık genelinde çıkacağı yas turuna ve kraliyet ailesi mensuplarının sosyal medyada paylaşacakları mesajlara kadar birçok ayrıntı bulunuyor.

Elizabethin 10 günlük cenaze töreni

Elizabethin 10 günlük cenaze töreni

10 GÜNLÜK CENAZE PROGRAMI

Ölüm günü: Bir memur başbakanı telefonla arayarak "Londra Köprüsü düştü" kelimeleriyle haberi verecek. Kraliyet ailesi cenaze ile ilgili planları açıklayacak, başbakan bir açıklama yapacak ve Kral Charles ile görüşme gerçekleştirecek. Kral Charles saat 18:00'de televizyondan ulusal seslenecek. Londra'daki St Paul Katedrali'nde bir anma töreni düzenlenecek.

Birinci gün: Charles saat 10:00'da St James Sarayı'nda resmen kral ilan edilecek. Saat 15:30'da başbakan ve kabinesi Kral Charles ile bir görüşme yapacak.

İkinci gün: Kraliçenin naaşı Buckingham Sarayı'na getirilecek. Kraliçe'nin ülkenin doğusundaki Sandrigham'da ya da İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde ölmesi halinde naaşının getirilmesi için farklı operasyonlar devreye girecek.

Üçüncü gün: Kral Charles'a parlamentodaki Westminster Hall'da başsağlığı dilekleri sunulacak ve ardından kral İskoçya'dan başlayarak Birleşik Krallık'ta yas turuna çıkacak.

Dördüncü gün: Kral Charles'a Kuzey İrlanda'da başsağlığı dilekleri sunulacak. Öte yandan kraliçenin naaşının saraydan Westminster'a getirilişi prova edilecek.

Beşinci gün: Naaş saraydan Westminster'daki parlamento binasına Londra'daki bir tören güzergahı üzerinden getirilecek ve parlamentodaki Westminster Hall'da bir tören düzenlenecek.

Altıncı ve dokuzuncu günler arası cenaze provaları yapılacak ve kraliçenin naaşın bir katafalka konularak üç gün süreyle 24 saat boyunca halkın ziyaretine açılacak.

Yedinci gün: Kral Charles Galler'e gelerek burada başsağlığı dileklerini kabul edecek ve Galler parlamentosundaki törene katılacak.

Onuncu gün: Westminster Abbey'de cenaze töreni düzenlenecek ve öğlen saat 12:00'de iki dakikalık saygı duruşu yapılacak. Kraliçe Windsor Kalesi'ndeki Kral 6. George Anma Kilisesi'nde toprağa verilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Kraliçe II. Elizabeth kimdir? Kraliçe II. Elizabeth kaç yaşında, ne zaman tahta çıktı?

İLİŞKİLİ HABER

Kraliçe II. Elizabeth kimdir? Kraliçe II. Elizabeth kaç yaşında, ne zaman tahta çıktı?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0