Doğuş'un 5 kuruş davasında karar!

Şarkıcı Doğuş bir süre önce kendisine ait olan bir şarkıyı taklit ettiği gerekçesiyle şarkıcı Bilal Sonses'e tazminat davası açmıştı. Doğuş'un açtığı davada kara verildi.

Gamsız şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan DoğuşBilal Sonses'in 'Elin olamam' isimli şarkısının giriş ve final kısmıyla, kendisinin 'Bunun adına yürek derler' isimli şarkısının giriş ve final kısmının birebir olarak kullanıldığı ileri sürerek mahkemeye başvurmuştu. 

"5 KURUŞLUK TAZMİNAT"

Avukat Eda Salman aracılığıyla sunulan dava dilekçesinde "Davalı Bilal Sonses müzakere süreci biter bitmez 'Elin olamam' isimli eseri kendisine ait YouTube hesabında gizlemiştir. Müvekkilim kendisinden izinsiz bir şekilde eserinin değiştirilmesi sebebiyle büyük üzüntü yaşamıştır. Bu şekilde emeklerinin boşa gittiğini düşünerek manevi zarar görmüştür. Bu yüzden 5 kuruşluk manevi tazminat talep ediyoruz" denilmişti.

KARAR VERİLDİ

Davacı Doğuş'un avukatı Eda Salman ise ''Bahsi geçen eser YouTube platformunda söz ve müzik Bilal Sonses'e ait olarak yayınlanmıştır. Davanın kabulünü talep ediyoruz'' dedi. Mahkeme, yapılan incelemede Bilal Sonses'in 'Elin olamam' isimli şarkısının giriş ve final müziğinin Doğuş'a ait 'Bunun adına yürek derler ' isimli şarkı ile birebir aynı olduğunu tespit etti. Mahkeme, Bilal Sonses'in Doğuş'a 5 kuruşluk manevi tazminat ödemesine karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Esra Ezmeci'den olay sözler! "Hesabı ödemeyen erkeğe saygı duyulmaz..."

Esra Ezmeci'den olay sözler! "Hesabı ödemeyen erkeğe saygı duyulmaz..."

İLİŞKİLİ HABER

Esra Ezmeci'den olay sözler! "Hesabı ödemeyen erkeğe saygı duyulmaz..."
Kansere yakalanan Fulden Uras'tan üzen paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Kansere yakalanan Fulden Uras'tan üzen paylaşım!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

kul ahmet 1 yıl önce

erkek hesabı öder ödesin ama evde çayı kadın demlesin bulaşığa da ortağız demesin. hem hesabı ödeyen hemde evde bulaşık yıkayan adamlara kıl oluyorum. ha birde erillik ve dişilk özelliklerimizi kaybetmeyeceğiz demişsin altına imza çaktım