Kral III. Charles'ın Prens Harry'den ödü kopuyor! Taht elden gitmesin diye suskunluğa büründü

Kraliyet Ailesinden ayrıldığı günden itibaren ailesini ve sarayı sık sık eleştiren Prens Harry, son olarak Kraliyet Ailesinin sırlarını bir bir anlattığı "Spare" isimli kitabını yayımladı. Annesinin ölümüyle yaşadığı üzüntüyü ve abisinin gölgesinde bir yedek olmanın verdiği acıyı anlatan Harry, babası Kral III. Charles'a adeta savaş açtı. Yaşananların ardından sessiz kalan Charles'ın Harry'den korktuğu iddia edildi.

2018 yılında evlenerek 'tüm dünyanın en merak edilen çifti' haline gelen Prens Harry ve Meghan Markle, 2020 yılında Kraliyet Ailesinden ayrılarak Kraliçe II. Elizabeth'e rest çekmişti. ABD'ye taşındıktan sonra verdikleri röportajlar ve podcastlerde Kraliyet Ailesini hedef alan çift, son olarak dijital içerik platformu Netflix'te yayınlanan 'Harry ve Meghan' adlı belgeselle gündeme geldi.

Prens Harry ve Meghan Markle

Prens Harry ve Meghan Markle

Toplamda 6 bölümden oluşan belgeselin ilk bölümlerde tanışma, flört ve evlilik hikayelerini anlatan çift, geçtiğimiz günlerde yayınlanan son 3 bölümünde Kraliyet Ailesini hedef aldı. 

Prens Harry

Prens Harry

"ORGAN BAĞIŞLAMAM İÇİN DOĞDUM"

Kraliyet ailesine olan öfkesi bir nebze olsun azalmayan Prens Harry, şimdi de 10 Ocak'ta yayımlanan otobiyografi kitabı 'Spare'de abisi Prens William'ı hedef aldı. Çocukluk travmalarını ve yaşadığı korkunç olayları bir bir anlatan Prens Harry, abisinin kendisini dövdüğünü söyleyerek acısını paylaşmıştı. "Yedek" anlamına gelen "Spare" kitabında gerçekten bir yedek olduğunu ve doğmasının asıl nedeninin şu anda tahtın bir numaralı varisi olan abisi Prens William'ın hastalanma ihtimali olduğunu belirtti.

Prens Harry Spare kitabında çarpıcı açıklamalara yer verdi,

Prens Harry Spare kitabında çarpıcı açıklamalara yer verdi,

Abisinin böbrek ya da kan ihtiyacı olması ihtimaline önlem olarak organ bağışı yapabilmesi için doğduğunu söyleyen Harry, bu korkunç detayı çocukluğundan beri bildiğini ifade etti. Hatta babası Kral III. Charles'ın annesi Prenses Diana'ya "Harika, bana bir varis ve yedek varis verdin. Artık işim bitti" dediğini ileri süren Harry, Kraliyetin kendisine değer vermediğini dile getirdi.

Prens Harry ve Prens William

Prens Harry ve Prens William

Öte yandan üvey annesi Camilla'yı kendi itibarını yükseltmek için özel konuşmaları medyaya sızdırmakla suçlayan küçük Prens, kraliyet ailesinin bazı üyelerinin de magazin dünyasında olumlu bir yer edinmek için "şeytanla yatağa girdiğini" ifade etti. "İngiliz basınında kurduğu bağlantılar onu tehlikeli hale getirdi. Her iki tarafta da bilgi alışverişi konusunda açık bir isteklilik vardı" diyen Harry, Camilla'nın mutlu olmasını istediğini ve böylece tehlikeli olmayacağını umut ettiğini dile getirdi.

Prens Harry ve üvey annesi Camilla

Prens Harry ve üvey annesi Camilla

KRAL CHARLES SUSKUNLUK YEMİNİ ETTİ!

Tüm bu iddiaların ardından sessizliğini koruyan Kral III. Charles'ın küçük oğlundan korktuğu için tepki vermeyeceği iddia edildi. Birkaç gün önce Clarence House'da özel bir akşam yemeği partisine ev sahipliği yapan Kral'ın konuklarına oğlu Harry'le sert bir savaştan çekindiğini söylediği ileri sürüldü. Babasının annesine, kendisine ve abisine çocukluğundan beri yaşattıklarının öfkesiyle tüm sırları bir bir anlatan Harry'den kaçmayı tercih eden Kral'ın affedici olmaya bile yanaşacağı düşünülüyor. 

Kral III. Charles

Kral III. Charles

Harry'nin kitabında yer alan bir ifadeye göre Charles, babası Prens Philip'in cenazesinin ardından oğullarına dönerek "Lütfen çocuklar, son yıllarımı bir sefalet haline getirmeyin" şeklinde konuşmuştu. Kraliyetin tamamen kontrolden çıkmasından ve hatta yok olmasından korkan Charles'ın Prens Harry'nin tüm şımarıklıkları ve öfkesine karşı susacağı söyleniyor. 

Kral III. Charles ve Prens Harry arasında sessiz savaş

Kral III. Charles ve Prens Harry arasında sessiz savaş

ABİM BENİ DÖVDÜ DEMİŞTİ!

2019 yılında Londra'daki evinde abisi William'ın eşi Meghan Markle hakkında, "zor", "kaba" ve "ömür törpüsü" dediğini iddia eden Prens Harry, abisiyle bu sözler yüzünden tartıştığını ve abisinin kendisine vurduğunu ifade etti. 

"William beni yakamdan tuttu, o sırada kolyem koptu ve beni yere devirdi" diyen Harry, olaydan kısa bir süre sonra abisinin yanına gelerek "Bunu Meghan'a anlatma" şeklinde tehditler savurduğunu söyledi. Abisinin tehditlerine "Yani beni dövdüğünü mü söylemeyeyim?" diyen Prens Harry, William'dan "Harold ben seni dövmedim" yanıtını aldığını ileri sürdü. Abisiyle karşı karşıya gelen Prens Harry, yaşanan olaydan sonra terapistiyle konuştuğunu ve ardından bu durumu eşine anlattığını ifade etti. 

Prens Harry abisi Prens Williamı suçluyor

Prens Harry abisi Prens Williamı suçluyor

Prens'in daha birkaç gün önce "Babamı ve abimi geri istiyorum" demesi ve ardından bu açıklamaları yapması akıllarda soru işareti oluşturdu.

"BABAMI VE ABİMİ GERİ İSTİYORUM"

Otobiyografi kitabının yayımlanmasına kısa bir süre kala ITV ve CBS televizyonuna röportaj veren Prens Harry, ailesine olan özlemini dile getirdi. Babası ve abisiyle aralarındaki soğukluğun kendisini üzdüğünü dile getiren Prens, "Bizi kötü kişiler olarak göstermenin daha iyi olduğunu düşünüyorlar. Aile istiyorum, kurum değil. Babamı geri istiyorum, ağabeyimi geri istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kral II. Charles ve oğulları Prens William, Prens Harry

Kral II. Charles ve oğulları Prens William, Prens Harry

"SUSKUNLUK İHANETTİR"

"Hiç uzlaşı göstermediler. Bizi kötü kişiler olarak göstermenin daha iyi olduğunu düşünüyorlar." diyerek sitem eden asi Prens, Kraliyet ailesinden ayılmadan önce Buckingham Sarayı'nın kendisini ve eşini hiç savunmadığını söyledi. Bu suskunluğu 'ihanet' olarak değerlendiren Prens, "Ailenin mottosu, 'Asla şikayet etme, asla açıklama yapma' ama bu sadece bir motto. Son 6 yıldır (Buckingham Sarayı'ndan) bize 'Seni korumak için bir açıklama yapamayız' denildiğinde, bunu ailenin diğer üyeleri için yaptığın zaman, öyle bir noktaya geliyor ki suskunluk ihanettir." şeklinde sözlerini noktaladı. Prens Harry'nin açıklamalarına henüz Buckingham Sarayı'ndan bir açıklama gelmedi.

Prens Harry ve babası

Prens Harry ve babası

HARRY VE MEGHAN BELGESELİ ORTALIĞI KARIŞTIRMIŞTI!

Belgeselin beşinci bölümünde kraliyetten ayrılma dönemlerini anlatan Prens Harry, bu fikrinden dolayı aileyle gerildiğini ifade etti. "Ağabeyimin (Galler Prensi William) bana bağırıp çağırması, babamın (Kral III. Charles) doğru olmayan şeyler söylemesi ve babaannemin (Kraliçe II. Elizabeth) her şeyi sessizce dinlemesi…" diyerek yaşadığı o anlara geri dönen Sussex Prensi, tartışmalar büyüdükçe abisiyle arasında 'boşluk' oluştuğuna dikkat çekti. Ailesiyle ilişkisini 'soğuk' olarak yorumlayan Prens, tamamen kendisini eşine ve çocuklarına yönlendirmiş durumda. Öte yandan Meghan Markle da yaptığı açıklamalarda Kraliyet ailesini gururlandırmak için çok uğraştığını ancak kendisini kurtlar sofrasında yem gibi hissettiğini söylüyor.

Prens William, Kraliçe II. Elizabeth, Kral III. Charles ve Prens Harry

Prens William, Kraliçe II. Elizabeth, Kral III. Charles ve Prens Harry

PRENS HARRY ABİSİNE ÇOK KIRGIN!

Belgeselin son 3 bölümünün anlatıldığı fragmanda da dikkat çekici ifadeler yer alıyordu. Fragmanda kendilerini hedef alan İngiliz basınına karşı verdikleri mücadeleyi anlatan çift, Kraliyet Ailesindeki ayrımcılığa da dikkat çekti. Abisine daha özenli davranıldığını söyleyerek sitem eden Prens Harry "Kardeşimi korumak için yalan söylemekten mutluydular. Bizi korumak için asla gerçeği söylemeye istekli olmadılar" diyerek Kraliyet Ailesini suçladı. 

 Prens Harry ve abisi Prens William

Prens Harry ve abisi Prens William

Öte yandan eşinin dediklerine ekleme yapan Meghan Markle ise artık vergi mükellefleri tarafından finanse edilen güvenliğe hakları olmadığı için 24 saatlik polis korumasının kaldırıldığına dikkat çekerek "Güvenliğimiz çekiliyordu. Dünyadaki herkes nerede olduğumuzu biliyordu... Ben kurtların önüne atılmıyordum. Kurtlara yem oluyordum" şeklinde konuştu. 

Meghan Markle ve Prens Harryden zehir zemberek sözler

Meghan Markle ve Prens Harryden zehir zemberek sözler

"HARRY VE MEGHAN'IN BELGESELİ SAHTEKARLIKLARLA DOLU"

Çiftin açıklamaları sonrası dehşete düştüğünü söyleyen Kraliyet uzmanı Kinsey Schofield, şöyle konuştu:

"Harry ve Meghan’ın belgeseli, sahtekârlıkla dolu. Harry, ‘Kardeşimi korumak için yalan söylemekten mutlu oldular, bizi korumak için doğruyu söylemeye asla istekli olmadılar’ dediğinde eminim ki Kraliyet’e atıfta bulunuyor. Kurgu sırasında büyük olasılıkla düzelttiler"

Harry ve Meghan belgeseline tepkiler büyüyor

Harry ve Meghan belgeseline tepkiler büyüyor

PARA İÇİN AİLELERİNİ GÖZDEN ÇIKARDILAR!

Tanıştıktan bu yana yaşadıkları tüm özel şeyleri ilk kez paylaşan çiftin belgeselinin ilk 3 bölümü geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı. Bu belgeselin yapılması karşılığında 100 milyon dolar kazandıkları iddia edilen çifte dünyanın dört bir yanından tepkiler yağmaya başladı. Harry ve Meghan'ın para için hem Kraliyet Ailesinin hem de İngiltere'nin imajını zedelediğini söyleyen birçok kişi bu belgeselin tamamen İngiliz Kraliyet Ailesinin yıkılması için yapıldığını dile getirdi. Muhafazakar İşçi Partisi milletvekili Mark Jenkinson, Meghan'ın hainlik yaptığını, Harry'nin de ona yardım ettiğini söyleyerek adeta ateş püskürdü. 

Prens Harry ve Meghan Markle Netflix belgeseli için rekor ücret aldı

Prens Harry ve Meghan Markle Netflix belgeseli için rekor ücret aldı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Bircan Bali Hafsanur Sancaktutan'ın cevabına karşılık verdi! Bali'ye tepkiler çığ gibi büyüdü...

Emine Erdoğan ve Kenan İmirzalıoğlu'nun futbol diyaloğu sosyal medyaya damga vurdu!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan ve Kenan İmirzalıoğlu'nun futbol diyaloğu sosyal medyaya damga vurdu!
Kraliyet Ailesinde gelin kaynana polemiği: Camilla Kate Middleton'dan nefret ediyor!

İLİŞKİLİ HABER

Kraliyet Ailesinde gelin kaynana polemiği: Camilla Kate Middleton'dan nefret ediyor!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 18

yandımali 1 yıl önce

dünyanın asalakları bunlar baş şeytanları vardır bir çıkarları hiç bir sözlerine inanmam islam düşmanları....

1 vatandaş 1 yıl önce

İyi bir tanıtım oldu. Kitap best seller olur, yetmiş dile çevrilir, Harry'in cepleri dolarla dolar. Klasik İngiliz uyanıklığı..

aksaray 1 yıl önce

demekki chp nin bir koluda kraliyet ailesindenmiş

Toplam 1 beğeni

Adil 1 yıl önce

Mazlumun masumun kanını emen kraliyet Ailesi .Veballeri çok fazla

Osmanlı 1 yıl önce

Atalarımız ne demiş iki şeyi iyi seçeceksin eşini ve işini bu çocuk en büyük hatayı eşini iyi seçmedi bir kadın bütün Aileyi paramparça etti burada bir ata söz uyar Ana bir olur karı bin olur kalın sağlıcakla

Yorumların Tümünü Okuyun