Acun'dan olay çıkış: "Elimde güç olursa değiştireceğim"

Televizyoncu ve İngiliz futbol takımı Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı, işçilerin mesai saatleri ve çalışma sistemi hakkında yaptığı çıkışla gündeme damga vurdu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İngiltere Championship ekibi Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı iş hayatının kurallarına isyan etti. Türkiye Kalite Derneği'nde açıklamalarda bulunan Ilıcalı, sabah erken saatte kalkmak ve yaz aylarında çalışmak gibi konulardan yakındı. Sistem hakkında eleştirilerde bulunan Ilıcalı, birbirinden çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Acun Ilıcalı'nın açıklamaları:

"KİMSENİN İŞE GELMESİNE GEREK YOK"

"Benim bünyesel olarak bir şeyi yapma zorunluluğuna bir antipatim var. Sıradışı bir şirketiz. Bizde mesai saati yok. Kimsenin işe gelmesine gerek de yok. Böyle bir beklenti de yok.

"ELİMDE GÜÇ OLURSA DEĞİŞTİRECEĞİM"

Ben insanların herhangi bir saat düzeninde işe gelmesine karşıyım. Bir gün elimde bir güç olursa mesai saatlerini 10.30'da başlatmayı düşünüyorum. Niye sabah bu kadar erken kalkılıyor anlamış değilim. Niye erken kalkılıyor? Niye sabah 8 trafiği var?

 

"İNSANLARIN UYUMASI LAZIM"

İnsanlar uyusun ya. Bence insanların uyuması lazım. Niye müsait 10.30 ya da 11.00'da başlamıyor? O önceki 2 saatte dünya mı kurtuluyor? Hepimiz hep birlikte çalışmazsak aslında bir sorun olmayacak orada.

"GÜN MÜ YETİŞMİYOR?"

Gün mü yetişmiyor? Ben ona da inanmıyorum...Zaten dünyayla saat farkları var, zaten her dakikayı yakalayamıyorsun. Biz yazın niye çalışıyoruz? Hava güzel, her şey güzel, niye çalışıyoruz abi ya? Onu anlamak mümkün değil.

"MECBURİYETLER ÖZEL HAYATIMIZI ELİMİZDEN ALMIŞ"

Bazı mecburiyetler bizim özel hayatımızı elimizden almış. Bazı kurallar çıkarılmış, kim çıkarmış bilmiyorum...Çok eski zamanlardan sert adamların kuralları ve bu kurallar şimdi de uygulanıyor. Biz niye sabah kalkıyoruz, biz niye Temmuz'da çalışıyoruz?

"BU SİSTEMİ KİM ÇIKARMIŞ?"

Kim bunu çıkarmış anlamıyorum ya. Kim abi bizi sabah işe yollayan? Birisi zamanında sabah işe gidin demiş ve o günden beri sabah işe gidiyoruz."

Nilgün Belgün'ün 'Yabancı Damat' itirafı kan dondurdu! Ortalık karışabilir...

İLİŞKİLİ HABER

Nilgün Belgün'ün 'Yabancı Damat' itirafı kan dondurdu! Ortalık karışabilir...
Oğuzhan Koç hiçbir ücret talep etmedi! Jeste karşılık böyle yanıt verdi...

İLİŞKİLİ HABER

Oğuzhan Koç hiçbir ücret talep etmedi! Jeste karşılık böyle yanıt verdi...
Emine Erdoğan AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 72

Vesilesile ozturtk 1 yıl önce

Acun ilicali çok yanliş duşunuyor.Bilmediğinden beynin en zinde zamani guneş uzerine doğman zamandir.İnsanin beyni zinde olunca is verimliligide oylyle olur Acyn ilicali Teknik bir isi olmadigi icin zamanin nasil kullanilmasini bilmesi mumkun degil.bereket sabah erken baslar.Onun dedigi saatlerde ise gitmek verimlilik olmaz.Berekette olmaz.İslam dinini bilmedigi icin bu sekilde konusmasi normal.Onun dedigi saatte kalkmak Ayzermer hastaligi tavan yapar.Agzi olan konusur.

Sakin 1 yıl önce

Çok doğru,önemli olan yaptığın işin hakkını vermek.Akşama kadar oturup yaptığın işi,istediğin vakit gidip yapıyorsan mesaiye bağlı boşu boşuna neden durulsun ki.Fakat bunu takipte kuş uçurtmayacak kadar maharetli olduğu belli her iş yerine Sayın Acun ILICALI gibi biri nereden bulunabilinir ki. İşler düğüm üstüne düğümlenir kalır.

Ayşe Betül Yılmaz 1 yıl önce

Yaratılış bunu gerektirir de ondan. Tüm canlılar gün ışığıyla uyanır ve rızkını arar ama tabii İngiliz'in işi dünyayı hep uyutmak olmuştur. Sana bunca imkânı boşa vermediler. İnsanları uyut, yemek, içmek, eğlenmek, şehvet... Başka bir amacı olmasın insanların. Hâlbuki insan tek gaye ile yaratıldı, her işinde Rabbini bilmek ve onun rızası için çalışıp çabalamak...

Kadir 1 yıl önce

Lütfen cumhurbaşkanı ol baboş oyum sana başka kimseye vermem saten

Emre Kayadibi 1 yıl önce

Kim demiş? Herşeyin olduğu gibi Alemlerin bir tek Rabbi Hz. ALLAH Azze ve Celle tabii ki de. Bu kadar kim demis kim demis diye dovunecegine bir hocaya soraydin daha iyi olurdu. Rızık dağıtılmaya sabah imsak ile baslar israk vaktine kadar yani gunes dogduktan 20- 25 dakika sonrasina kadar sürer. Bu ilk kural. Bir şey daha var ki ; gündüz calisip rizik temin edelim gece de dinlenelim diye yaratilmistir. Vucut fizyonomisi buna gore yaratilmistir. Yani ayni vucut gece baska gunduz baska calisma ve tepkime surecine sahiptir.vesselam

Yorumların Tümünü Okuyun