Mehmet Şef Hatay'da askerlerle birlikte yemek yaptı! MSB o anları paylaştı

Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya Hatay’da sahra mutfağında Mehmetçik ile birlikte depremzedelere yemek yapmaya başladı. Yalçınkaya ekibiyle birlikte günde 3 öğün olmak üzere 10 bin kişilik yemek yaptıklarını belirtti.

Depremin hemen ardından depremzedelere yemek yapmak için ekibiyle birlikte Kahramanmaraş'a doğru yola çıkan ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, kazanları kaynatmaya devam ediyor. Depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşların yaralarını sarmaya çalışan Yalçınkaya, Hatay'ın Defne ilçesindeki MSB'nin (Milli Savunma Bakanlığı) sahra mutfağına girdi. Ekibi ve aşçı askerle birlikte afetzedeler için kolları sıvadı.

Sabahın ilk ışıklarıyla ocağın başına geçen şefler; kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini özenle hazırlıyor.

Mehmet Yalçınkaya

Mehmet Yalçınkaya

"10 BİN KİŞİYE 3 ÖĞÜN YEMEK ÇIKARIYORUZ"

Depremin ikinci gününden beri sahada olduğunu belirten Yalçınkaya, "Depremin ikinci gününden beri sahadayız. Hem güvenlik görevlilerine hem de konteyner kentteki kardeşlerimize yemek yapıyoruz. Burada da askeri iki tane mutfak var, sahra mutfağı. Bu mutfaklarda hem asker kardeşlerimiz var, hem de Savunma Bakanlığında çalışan aşçı arkadaşlarımız var. Biz de onlara iki gündür destek veriyoruz. Yemek yapıyoruz, dağıtıyoruz. Burada yaklaşık 10 bin kişiye 3 öğün olmak üzere yemek çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Yalçınkaya Hatayda Mehmetçik ile birlikte yemek yaptı

Mehmet Yalçınkaya Hatayda Mehmetçik ile birlikte yemek yaptı

"İLK 20 GÜN BAKLİYATLA GEÇTİ"

Yurttaşlara protein ağırlıklı yemek yaptıklarını söyleyen Yalçınkaya, "Hatay tabii diğer illere göre daha farklı ve gerçekten depremi sert yaşamış. Maraş merkezli bir deprem ama burası daha şiddetli hissetmiş. Şu anda yaptığımız şey protein. İlk 20 gün bakliyatla geçti. Şu anda bütün amacımız buradaki kardeşlerimize daha protein, dengeli karbonhidrat çünkü onların da ciddi bir beslenmeye ihtiyaçları var. Bu yönde yoğurttur, ettir, etli sebzeli yemekler konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Mehmet ŞefİLİŞKİLİ HABERMehmet Şef'ten duygulandıran deprem açıklaması! "Dünya bu kadar işte..."

MSB O ANLARI PAYLAŞTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) o anları sosyal medya hesabından şu şekilde paylaştı:

"Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ile Mehmetçiklerimiz bir araya geldi, sahra mutfağımızda depremzede vatandaşlarımız için birbirinden lezzetli yemekler pişirdi."

Taciz iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Erbil'e kötü haber! Şovmene 4 ay 15 gün hapis şoku!

İLİŞKİLİ HABER

Taciz iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Erbil'e kötü haber! Şovmene 4 ay 15 gün hapis şoku!
Barış Kılıç'tan sosyal medya isyanı: "Nefret ettim, iğrendim..."

İLİŞKİLİ HABER

Barış Kılıç'tan sosyal medya isyanı: "Nefret ettim, iğrendim..."

BİR YORUM YAPIN 3

Molla 1 yıl önce

Depremdeki hizmetleriyle bu adamı sevdim...Allah razı olsun.

tanar 1 yıl önce

Deprem mağdurları ve mağdurlarımıza hizmete giden insanlarımıza hizmetiniz mübarek olsun , Allah sizleri var etsin, sizlerin bu davranışları bizleri umutlandırıyor ve kaygılarımızın azaltmamıza sebebiyet veriyor, iyi ki varsınız sağ olun var olun.

ABDULLAH YİĞİT 1 yıl önce

bu adam cidden farklı