ABD'li aktör Morgan Freeman isyan etti: 'Afro-Amerikalı' terimi hakarettir

Morgan Freeman, 'Siyahların Tarihini Anma Ayı'na ve 'Afrika kökenli Amerikalı' terimine karşı tepkisini dile getirdi. Freeman, ırkçılığa karşı zorlu mücadelelerden geçen siyahilerin tarihinin yalnızca bir aydan ibaret olmadığını savundu.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre; Freeman, 'Siyahların Tarihini Anma Ayı'na ithafen, "Bu gerçekten ne anlama geliyor? Dünyanın bu bölgesindeki siyahların çoğu melez ve Afrika'dan bir ülkeymiş gibi bahsediyorsunuz ama o tıpkı Avrupa gibi bir kıta..." şeklinde devam etti.

Morgan Freeman isyan etti

Morgan Freeman isyan etti

Dünyaca ünlü isimlerde TürkiyeİLİŞKİLİ HABERDünyaca ünlü isimlerde Türkiye'ye görüntülü destek mesajı yağdı: "Seninleyiz Türkiye"

"SİYAHLARIN TARİHİNİ ANMA AYI BİR HAKARETTİR"

En son Zach Braff'in filmi A Good Person'da rol alan 85 yaşındaki oyuncu, The Sunday Times Culture dergisine yaptığı açıklamada "Sevmediğimi açıkça söyleyebileceğim iki şey var. Siyahların Tarihini Anma Ayı bir hakarettir. Benim tarihimi bir aya mı indirgeyeceksiniz?" dedi.

Morgan Freeman

Morgan Freeman

'AFRİKA KÖKENLİ' TERİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Birleşik Krallık'ta ekimde, ABD'de ise her yıl şubat ayında kutlanan 'Siyahların Tarihini Anma Ayı', Afrika diyasporası tarihindeki önemli kişi ve olayların hatırlanmasına vesile oluyor.

Ünlü aktör Freeman'ın anma ayında vurgulanan 'Afrika kökenli Amerikalı' terimine dikkat çekerek, 'Avrupa kökenli Amerikalı' denmeyeceği, örneğin 'İtalyan kökenli Amerikalı' gibi ülke belirtilmesi gerektiğini aktardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Kıvanç Tatlıtuğ'dan oyunculuk açıklaması: "İşimi en iyi şekilde..."

Kıvanç Tatlıtuğ'dan oyunculuk açıklaması: "İşimi en iyi şekilde..."

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ'dan oyunculuk açıklaması: "İşimi en iyi şekilde..."

BİR YORUM YAPIN 0