Hakan Ural'dan Melek Mosso'ya tarihi ders! "Sana ne yapıldı bu ülkede?"

PowerTürk Müzik Ödülleri Töreni'nde kadın hakları üzerinden Türkiye'yi karalayan konuşmalara imza atan şarkıcı Melek Mosso, sanat camiasından tepki gördü. Ödül töreninde "Kimse beni susturamayacak" diyen Mosso'ya Hakan Ural'dan ders niteliğinde yanıt geldi.

Oyuncu Merve Dizdar, geçtiğimiz hafta Cannes Film Ödülleri töreninde 'ezilen kadınlar' temalı bir konuşma yaparak Türkiye'yi batıya şikayet etmişti. Ardından şarkıcı Melek Mosso da PowerTürk Müzik Ödülleri'nde Dizdar ile danışıklı dövüş yapmış gibi aynı konu üzerinden algı yapmaya çalıştı. Törende "Sesimiz hiçbir zaman kısılamayacak. Kimse beni susturamayacak, konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam edeceğim." diyerek ülkemizde kadınların özgürlük ve fikir hakları yokmuş gibi göstermesine sanat camiasından Hakan Ural sert tepki gösterdi.

"MELEK MOSSO, SANA NE YAPILDI BU ÜLKEDE?"

Oyuncu ve sunucu Hakan Ural, 'Hakan Ura'la Neyse O' programında tüm Türkiye'nin gündeminde olan Melek Mosso hakkında konuştu. Ural, "Kimse beni susturamayacak" diye Mosso'ya şu ifadelerle gönderme yaptı:

Hakan Ural

Hakan Ural

Ahmet HakanİLİŞKİLİ HABERAhmet Hakan'dan Melek Mosso'ya: Utanç verici; ayrımcılığın daniskası

"Biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz? Ne yapıyorsunuz ya? Yemin ediyorum size şu ülkede dostça, kardeşçe, aslan gibi yaşıyoruz. Kimlerin gazına geliyorsunuz, neyi dolduruyorsunuz? Ya bir yazsana neye engellendin sen, sana ne yapıldı bu ülkede ya!"

Ural, Mosso'nun özgürce giyip konuşma yaptığı anı göstererek şöyle devam etti:

"Zaten bu şekilde de sanatını icra ediyor. Hatta düşün, etmiş olduğu sanatın ödülünü alıyor. Bana sakın sanat camiasını anlatma! Önce bir beni araştırarak bak. Benim 40 yılım geçti. Ayıp ya günah yazık yapmayın... Bu arada da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapmış bu konuşmayı. Sayın Cumhurbaşkanımız nelere rağmen yaptığını anlatmıştı. Yüz kızarma yok, kışkırtma artık suç olmaktan çıktı, yalan söylemek artık suç olmaktan çıktı, iftira artık suç olmaktan çıktı."

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 17

Mahmut 10 ay önce

Ağzına sağlık kadının anladığı 2 şey vardır biri para diğerini herkes biliyor.

Toplam 2 beğeni

Numan 10 ay önce

Her türlü ahlaksızlığı, rezilliği dibine kadar yaşayan siz. Kıytırık bir ödül aldığınızda aşağılanan, hakir görülen biz. Kim hangi özgürlüğünü kısıtladı? Bak diğer sitede Zendaya kıyafetinden dolayı Roma'da bir restorana alınmamış. Bizde böyle bir şey yaşasanız kıyameti kopartır, "Laiklik elden gidiyor" naraları atardınız. Soytarılık ta bir yere kadar ama.

Toplam 4 beğeni

Asena 10 ay önce

Sana ne dendi bu ülkede kıyafetlerine baksana sanatçı örnek olur sen Avrupa yalakası çıktın defol git

Toplam 2 beğeni

Siri 10 ay önce

Sürekli kadın öldürülüyor ve kimsede tık yok yetmez mi. O da sanatçı olarak sorunlara ışık tutulsun istemiş. Gündemde tutmak istemiş. İllaki bize mi bir şey yapılması gerekir, kızımız, kardeşimiz, komşu kızı var.

Zincir 10 ay önce

Ülkemizi kötülüyerek ün yapmaya çalışmayın artık beğenmiyorsunuz ama hala bu ülkenin ekmeğini yiyorsunuz ayıp ya bunlar Avrupa yalakaları beğenmeyen o bayrak altında ve ezan altında yaşamaz defolur gider

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun