Yavuz Bingöl'den Aşık Veysel programı! "Aşık Veysel'siz 50 Yıl"

Türkücü Yavuz Bingöl, konser serisine başlıyor. İlk programına Aşık Veysel'in memleketi Sivas'ta başlayacak olan Bingöl, unutulmaz halk ozanı Aşık Veysel'i, gençlere tanıtacak.

Yavuz Bingöl, halk konserleri serisi için 19 Haziran'da başlama tuşuna basıyor. İlk olarak Sivas'ta sahneye çıkacak olan Bingöl, vefatının 50. yılında "Aşık Veysel'siz 50 Yıl" isimli konseriyle usta halk ozanı Aşık Veysel'i gençlere anlatmayı hedefliyor. Bingöl, Sivas'tan sonra Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay İskenderun, Ankara, Kocaeli ve İstanbul'da sahneye çıkacak.

Yavuz Bingöl

Yavuz Bingöl

"YOL GÖSTERİCİMİZ"

Anadolu'yu gezecek olan Bingöl, Aşık Veysel için "Aşık Veysel, Sivas'tan ünü dünyaya yayılan ülkemizin en özel, en gerçek sanatçılarından birisi. Görmese de kalp gözünün ışığını her dem kendisine rehber etti. Bu nedenle her bir eseri unutulmaz ve her daim dokunaklıdır. Onun türküleri vasıtasıyla sazı ve sözü ile ilmek ilmek dokuduğu bu özel kültürü gençlerin daha yakından tanıyıp sevmesi en büyük hedefimiz. Eserlerinin zamansızlığı ve kapsayıcılığı en büyük yol göstericimiz. Aşık Veysel'e yakışan bir projede onun eserlerine ses olacağız." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Bebeğini uyutmaya çalışan komutana taburundan destek! Hep birlikte ninni söylediler

Ufuk Bayraktar'dan babalara 'Babalar Günü' hediyesi geldi! "Benim Babam Bir Kahraman"

İLİŞKİLİ HABER

Ufuk Bayraktar'dan babalara 'Babalar Günü' hediyesi geldi! "Benim Babam Bir Kahraman"

BİR YORUM YAPIN 0