MasterChef Alican'ın hastalığıyla ilgili itirafıyla stüdyo buz kesti "Ayda sekiz tane..."

MasterChef yarışmasıyla adını duyuran Alican Sabunsoy yarışmada doğduğundan beri mücadele ettiği bir hastalığı programa damga vurdu. Kalıtsal bir hastalık olan herediter anjioödem ile mücadele eden Alican'ın yaşadığı zorlukları anlattı. İşte stüdyonun buz kestiği herkesi üzen o açıklama...

MasterChef All Star yarışmacıları arasına gecikmeli katılan  Alican Sabunsoy, yaşadığı sağlık sorunuyla gündem oldu. MasterChef'in yeni bölüm fragmanında Alican, kendi rahatsızlığı hakkında detayları açıkladı.

"AYDA 8 TANE İĞNE VERİYORLAR"

Alican, "Odaklanamıyorum, ne yapacağımı karıştırıyorum şaşırıyorum. Bebeklikten beri var. Atak anında vurulabileceğim iğneler vermeye başladılar bana. Ayda 8 tane iğne veriyorlar. Ben çok fazla doktora gittim. Bana bırakmamı söylüyorlar mesleğimi. Çok stresli ve ataklar sürekli tekrarlıyor. Bir yaştan sonra da bırakamıyorsunuz" dedi. 

 

Alican'ın yarışma ile ilgili durumu hakkında açıklama yapılmadı.

Çocukluğundan beri herediter anjioödem hastası olan Sabunsoy; "Kan hastalığım var. Kalıtsal bir hastalık zamansız atak geçirebiliyorum. Şiddetli ağrılarım oluyor. O da beni düşürüyor. Çok dile getirmek istemiyorum. Yıllardır psikologlar mesleğin stresli bırak diyor. Bırakamayız bu saatten sonra. Doğduğumdan beri, bebekliğimden beri var bu rahatsızlığım. Ayakta kalmaya devam." ifadelerini kullanmıştı.

MasterChef AlicanİLİŞKİLİ HABERMasterChef Alican'ın hastalığı herediter anjioödem nedir? Herediter anjioödem belirtileri

MASTERCHEF ALİCAN HASTALIĞI NEDİR?

TV8'in fenomen yarışmalarından MasterChef All Star'da yer alan yarışmacı Alican Sabunsoy, Herediter Anjiyoödem genetik rahatsızlığına sahip olduğunu belirtti. Bu hastalık vücudun bazı bölgelerinde şişliğe yol açıyor ve hasta bu şekilde ataklar geçiriyor.

MasterChef Alican yakalandığı hastalığı açıkladı

MasterChef Alican yakalandığı hastalığı açıkladı

ALİCAN SABUNSOY KİMDİR?

MasterChef Alican, 5 Ocak 1991 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Ardından da Mersin Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü kazanarak eğitimine devam etti. Mutfağa ilgisi, Mersin Üniversitesi'nde tanıştığı bir şef aracılığıyla başlayan Sabunsoy, okulunun ikinci senesinde çalışmaya başladığını belirtiyor. Böylece eğitimini yarıda bırakıp yoluna aşçı olarak devam ettiğini ekliyor. Farklı mutfaklarda farklı deneyimler yaşayan Alican Sabunsoy, son olarak Adana'da şefliğini de yaptığı Uzak Doğu restoranından ayrılarak İstanbul'a yerleşti. 2019 MasterChef yarışmasına katıldı. Yarışmada şampiyon olan Cemre'nin ardından ikinciliği elde etti. 

Scarlett Johansson kendi sesini kullanan yapay zeka şirketine dava açtı

İLİŞKİLİ HABER

Scarlett Johansson kendi sesini kullanan yapay zeka şirketine dava açtı
Ünlü manken Özge Ulusoy'un yeni yaş imajı sosyal medyada gündem oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü manken Özge Ulusoy'un yeni yaş imajı sosyal medyada gündem oldu!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Köstebek 5 ay önce

Yahu bırakın artık şu Batı tarzı, antin kuntin programlarda çıkan tiri viri tiplerin haberini yapıp Bi taraflarını kaldırmayı. Nasıl Müslüman kanalsınız? Müslümanın böyle işlerle işi olmaz. Müslümanın reyting derdi olmaz bir kere. Başımıza taş yağacak neredeyse hala elin formatında hayat peşindesiniz

Mehmet DOĞAN 5 ay önce

Rabbimden şifa diliyorum.