Murat Kekilli'den vahşete sessiz kalanlara ders gibi sözler!

İsrail'in dur durak bilmediği insanlık dışı katliamına sessiz kalmayan Murat Kekilli, Filistin toplumuna karşı yapılan soykırımı notalara döktü. İsrail'in zulmünü Necip Fazıl'ın 'Yıkılasın İsrail' şiirini okuyarak dile getirmesi birçok kullanıcı tarafından takdirle karşılandı. Yoğun ilgi gören Murat Kekilli katliam karşısında yaşadığı duyguları Kanal 7 Haber'e anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İşgalci İsrail yönetimi, her geçen gün Filistinli mazlumlara karşı yaptığı zulümle adından söz ettiriyor. Geçmişten günümüze gelen bu zulüm bitmek bilmezken şimdi yeniden Siyonist işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı ile gündeme geliyor. Yaşanan bu insanlık dışı zulme usta sanatçı Murat Kekilli, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in  'Yıkılasın İsrail' şiirini notalara dökerek ateş püskürdü. Şarkısına bir de klip hazırlayan Kekilli, sanat camiasını Gazze'de yaşanan katliam karşısında duyarlı olmaya çağırdı. Usta sanatçı Murat Kekilli, duyguları Kanal 7 Haber'in mikrofonuna anlattı. 

"Canınız yandığında acıyorsa canlısınız ama başlarının acısını hissediyorsanız insansınız der Tolstoy. Biz sanatçı olduktan sonra insan olmadık, biz önce insandık... Önünü ucunu alamıyoruz o kadar lanetli bir yere gitti. Sanatçılar kendilerini gerçekleştirmek istiyorlarsa duyarlı olduklarını göstermek zorundalardır. Eğer göstermezlerse koca bir cesedin üzerinden geçemezler" 

ŞARKININ SÖZLERİ

Çok canlar yaktın

Çok ocaklar yıktın

Yerin yok dünyada

Nereden çıktın?

Yıkılasın İsrail

Enkazını göreyim

Sana ülke diyenin

Yüzüne tüküreyim!

Hesabın boşuna

Sakın umutlanma

Bu aziz topraklar

Yar olmaz sana

Yıkılasın İsrail

Enkazını göreyim

Sana ülke diyenin

Yüzüne tüküreyim!

'YIKALIN İSRAİL ENKAZINI GÖREYİM'

Usta sanatçı Murat Kekilli yaşanan insanlık dışlı zulme notaları ile isyan etti. İsrail'e karşı sesi ile adete ateş püsküren usta sanatçı seslendirdiği şarkıyı sosyal medya hesabından paylaştı. Kısa sürede etkileşim alan Murat Kekilli'nin şarkısı birçok kullanıcı tarafından paylaşılmaya başlandı.

Klibin yayınlanmasının ardından sosyal medyada, "Bu cesareti Murat Kekilli'den başkası gösteremezdi", "Murat Kekilli ile gurur duyuyoruz", "Türk müziğinin onurunu kurtaran adam", "Zulme karşı susmadın, helal olsun", "Keşke herkes senin gibi olsa" ve "Adam gibi sanatçı" gibi yorumlar yapıldı.

Kanlı soykırıma sessiz kalan Linet'in paylaşımına eski Popstar yıldızından tokat gibi yanıt!

İLİŞKİLİ HABER

Kanlı soykırıma sessiz kalan Linet'in paylaşımına eski Popstar yıldızından tokat gibi yanıt!
MESAM'dan İsrail katliamına sert tepki!

İLİŞKİLİ HABER

MESAM'dan İsrail katliamına sert tepki!
Hollandalı yazar Nasr’ın Filistinli çocuklarla ilgili konuşması sosyal medyada gündem oldu

İLİŞKİLİ HABER

Hollandalı yazar Nasr’ın Filistinli çocuklarla ilgili konuşması sosyal medyada gündem oldu

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 14

Mustafa 6 ay önce

Adam gibi adam sanatçı gibi sanatçı Türkiye'nin cesur yürekli elleri öpülesi evladı .Allah senden razı olsun. Ruhundan öpüyorum seni. Devletimiz kendisine koruma tahsis etmeli, itrailli itlerin ve avanesinin ne yapacağı belli olmaz . Allah korusun yar ve yardımcısı olsun

DADAŞ 6 ay önce

bizim istediğimiz tamda bu birlik olma zamanı ama maalsef ünlerin tamamından duymadık bunları teşekkürler murat kekili adamsın

.............. 6 ay önce

Adamsın.

seldur 6 ay önce

Adam gibi adam

taner hekimoğlu 6 ay önce

Zamanında aynı zülmü yunanlılar türklere yüpmadı mı.? Şehir şehir köy köy herkesi yok etmediler mi.? Ermeniler Türklere soykırım yapmadılar mı. Hocalı da mı yalan dı.?

Yorumların Tümünü Okuyun