'Hamas' mesajıyla tepki gören Linet açıklama yaptı

Instagram hesabından "Hamas katildir" paylaşımı yapan ve İsrail'in Gazze'deki hastane katliamından bahsetmediği için tepki gören Türk kökenli Yahudi şarkıcı Linet, açıklama yaptı: Bu kadar acı yaşanırken kendimi ifade etmek zorunda kalmak bile acının başka bir şekli.

Kadın, çocuk dinlemeyen işgalci İsrail, Filistinlileri fosfor bombalarıyla vururken Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Soykırımcı İsrail sivillerin yer aldığı hastaneyi hedef alarak yüzlerce sivili katletti.  Dün Gazze’deki Baptist Hastanesi (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. Dünyanın ölüm sessizliğine büründüğü kanlı soykırıma ülkemizden tepki yağdı. Sanat camiası da gözünü kan bürümüş katil İsrail'e "DUR" dedi. 

İsrail asıllı Türk vatandaşı olan şarkıcı Linet ise günlerdir sessizliğini koruyordu. Ancak dün akşam yaşanan katliamın ardından yaptığı paylaşımla gündeme geldi.

Şarkıcı "Hamas Filistinlilerin kuzeyden geçmesine izin vermiyor", "Hamas katildir" paylaşımlarını alıntıladı. Ölen İsraillilere ait fotoğrafları yayınlayan Linet, dün 500'den fazla insanın öldüğü hastane saldırılarıyla ilgili tek bir paylaşım yapmadı.

İŞTE LİNET'İN PAYLAŞIMI:

LİNET'TEN İLK AÇIKLAMA:

Türk kökenli Yahudi şarkıcı Linet, önceki gün Instagram hesabından “Hamas katildir” paylaşımını yaptı. Şarkıcının İsrail’in hastane saldırısından bahsetmemesi tepki çekince bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Mesajını Instagram’da yayınlayan Linet, “Bu kadar acı yaşanırken kendimi ifade etmek zorunda kalmak bile acının başka bir şekli diye düşünüyorum. Ama bunu yapmak zorundayım" diye söze başladı ve şunları söyledi:

"Ben 500 sene önce daha Osmanlı imparatorluğu zamanında Türkiye’ye gelmiş olan atalarımdan beri bu topraklarda yaşayan Yahudi bir ailenin ferdiyim.”

“30 senedir sanatını bu topraklarda icra eden, ekmeğini bu topraklardan kazanan, bu ülkede vergisini ödeyen bir Türk vatandaşıyım. Bizler bu topraklarda Müslümanı, Hristiyanı, Yahudisi her zaman dostça, kardeşçe yaşadık, komşuluk yaptık. Bundan sonra da bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Günlerdir devam eden bu vahşeti ben de hepiniz gibi iliklerime kadar yaşadım ve yaşıyorum.”

"AİLE BİREYLERİM SAVAŞIN ORTASINDA"

inde bir an önce son bulması tek temennimdir. Benim de aile bireylerim, küçük yeğenlerim, dostlarım şu an savaşın ortasında. Savaşın kazananı olmaz. Akan kanın dini, dili, ırkı olmaz!”

"YORUMLARINIZI YAPARKEN VİCDANLI OLMAYA DAVET EDİYORUM"

“Beni de böyle bir konuyla taraf gösterip yargılayıp hedefe koymanın vicdanı olmaz. Yorumlarınızı yaparken sizleri vicdanlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Dileğim bir an önce akan kanın durması ve bu savaşın son bulmasıdır. Tüm ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0