Barış Manço'nun hayranlarını sevindiren haber! Arabası Türkiye'ye geliyor

Usta sanatçı Barış Manço'nun hayranlarını sevindiren bir haber geldi. Doğukan Manço, babası Barış Manço'nun kayıp arabasını Belçika'da bulduğunu açıklamıştı. Aracı Türkiye'ye getirtmek için devletten yardım isteyen Manço, mutlu haberi paylaştı.

Türkiye'de rock müziğin ve özellikle de Anadolu rock tarzının öncülerinden olan rahmetli sanatçı Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço, babasının yıllar önce aldığı arabasını Belçika'da bulmuştu. Aracın 20 yıldır hiç kullanılmadığını belirten Doğukan Manço, Barış Manço'nun arabasını Türkiye'ye getirmek için devletten yardım istemişti. Birkaç ay önce Drone Fest etkinliğinde basın mensuplarına konuşan Manço, arabanın akıbetiyle ilgili Belçika'da olduğundan zarar gelmediğini ancak 20 yıldır hiç kullanılmadığını söylemişti. Aylardır arabayı Türkiye'ye getirtmek için uğraşan Doğukan Manço güzel haberi paylaştı.

Barış Manço arabası Türkiyeye geliyor

Barış Manço arabası Türkiyeye geliyor

Barış MançoİLİŞKİLİ HABERBarış Manço'nun 50 yıllık vasiyeti yerine getirildi! 2023 yılı için söylediği sözler şaşırttı

"SEVENLERİ ZİYARET EDEBİLSİN DİYE GETİRECEĞİZ"

Barış Manço'nun birçok aracının zamanında haczedildiğini söyleyen Doğukan Manço, Belçika'daki aracı getirmek için aylardır uğraştı. Aracı getirmek isteyen Manço'nun talebi kabul edildi ve Barış Manço'nun arabası özel izinle Türkiye'ye getirilecek. Doğukan Manço daha önce yaptığı bir açıklamada şöyle konuşmuştu:

"Babamın Türkiye'deki birçok aracı zamanında haczedildi. Birçok insan bunu bilmiyor, ben de konuşmak istemiyorum fakat Belçika'da diye o araca zarar gelmedi. O araç da 20 sene kullanılmadı. Onu buraya getirmek istiyorum ve sergilemek istiyoruz. Bakanlığa başvuru da yaptım, sıcak bakıldı ama şu an yalnız kaldım. O aracı buraya kullanmak için değil, Barış Manço severler ziyaret edebilsin diye getireceğiz. Baştan sona da restorasyonunu kendim yapacağım."

Doğukan Manço

Doğukan Manço

ARABA TAMİRCİLERİ USTA SANATÇININ ARABASINI TAMİR ETMEK İÇİN SIRAYA GİRDİ

Önümüzdeki günlerde aracın Türkiye'ye getirilmesine ilişkin Belçika Liege Belediye Başkanı ve Belçika Maliye Bakanlığı ile görüşecek olan Manço, son birkaç resmi evrak dışında bütün işlemlerin tamamlandığını ve aracın yakında sergilenmek üzere Türkiye'ye getirileceğini duyurdu. Doğukan Manço'nun açıklaması ise şu şekilde:

"Belçika ziyaretimin son gününde; babamın Belçika'daki aracını İstanbul'a kadar getirmeye ve bu süreçte de aracı saklamaya gönüllü oldular. Şu an aracı Türkiye'ye getirebilmek için sadece Gümrük Müdürlüğü'nün dilekçemi kabul etmesi kaldı. Heyecanla beklemeye devam ediyoruz. Maalesef araç bunca zaman getirilemediği için inanılmayacak derecede zarar görmüş. Kardeşimle aracı ilk gördüğümüzde içimiz burkuldu. Ancak o aracı geldiğinde fabrikadan çıkmış gibi hazırlayacağım. Araç, Türkiye'ye özel izin ile sadece Barış Manço severler görsün diye sergi amaçlı getirilecek."

Barış Manço arabası

Barış Manço arabası

Türkiye'nin dört bir yanından tamirciler, usta sanatçının arabasını tamir etmek için sıraya girdi. "Barış Manço'nun şarkılarıyla büyüdük, çorbada bizim de tuzumuz olsun" diyen araba tamircileri, Doğukan Manço'yu çok duygulandırdı.

Murat Serezli'nin son hali şoke etti! 'Kimse beni tanımıyor'

İLİŞKİLİ HABER

Murat Serezli'nin son hali şoke etti! 'Kimse beni tanımıyor'
Oyuncu Leyla Tanlar düğün hazırlıkları hakkında konuştu! "Acelemiz yok"

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Leyla Tanlar düğün hazırlıkları hakkında konuştu! "Acelemiz yok"
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

sina 6 ay önce

Elhamdülillah cenabı hakka şükürler olsun sonunda. keşke haberi manşete çekeydiniz çok isabet buyururdunuz

hayat 6 ay önce

ohh ülkecek rahat bi nefes alırız artık!!!!

Tepki 6 ay önce

Araba söz konusu olunca akan sular durur, ayrıca birde honda..!Bırak bu babamın hatırası falan ayaklarını...