Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi hakkında yeni gelişme! İlkim Karaca'dan açıklama geldi

Efsane sanatçının hayatının konu edinen ve beyaz perdeye yansıyan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" hakkında yeni gelişme yaşandı. Merhum Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın diziyi dava etmesinin ardından Cem Karaca'nın oğlu arasında gerginlik yaşanmıştı. Vizyondan kaldırılma kararı alınan Cem Karaca filmiyle ilgili İlkim Karaca cephesinden açıklama geldi.

Son zamanların en merak edilen filmleri arasında bulunan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmi sinemalarda izleyicilerle buluşmuştu. Cem Karaca'yı İsmail Hacıoğlu'nun oynadığı film hakkında ise şaşırtıcı bir karar gelmişti. İddialara göre, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin gösteriminin durdurulması için öncelerde mahkemeye başvurduğu devam eden kararın ise İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından verildiği öğrenilmişti. Dizi hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Cem KaracaİLİŞKİLİ HABERCem Karaca'nın Gözyaşları filminin galası yapıldı! Cem Karaca filmi ne zaman çıkacak?

İLKİM KARACA'DAN AVUKATINDAN AÇIKLAMA!

Karaca'nın avukatı Yasin Gökalp'tan yeni açıklama geldi. Karacanın oğlu Emrah Karaca'nın kamuoyunu yanılttığını belirten avukat açıklamasında 2023 yılı Ağustos ayından beri yapımcı şirketlere ve ilgili diğer taraflara yönelik yapılan uyarı ve ihtarlar sonuçsuz kaldığına ve ardından hukuki adımların atıldığına vurgu yaptı.

Cem Karaca'nın mezarının açılması ve DNA testi talebi, müvekkilimiz İlkim Karaca tarafından değil, aksine bizzat Emrah Karaca tarafından yapılmış olup tüm bu hususlar mahkeme tutanakları ile sabittir.

Filmin gişe rakamları ortada olup yapımcı şirketlerin kendi başarısızlıklarını tarafımıza yüklemeye çalışmalarını da kesinlikle kabul etmiyoruz. Sonuç olarak, Cem Karaca'nın eşi olan müvekkil İlkim Karaca, merhum sanatçımızın vefatından beri malum şahıslar tarafından kendisine yönelik yapılan psikolojik saldırılara karşı eşi Cem Karaca'ya olan sevgi ve saygısından dolayı sessiz kalmış ve ilk kez kanuni yoldan hakkını aramak için yola çıkmıştır.

Cem Karaca

Cem Karaca

Gelinen son noktada öncelikle Cem Karaca'nın hatırasına yapılan saygısızlık ve dahi müvekkil İlkim Karaca'nın haklarına yönelik yapılan saldırı karşısında haklı olarak gerekli hukuki adımlar atılmıştır ve gerektiği takdirde atılmaya devam edilecektir.

YAPIMCISI DAHA ÖNCE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Filmin yapımcısı yaşanan son gelişmelerin ardından açıklamada bulundu.

Üç haftada 219 bin 331 seyirciye ulaşan filmin yapım şirketleri Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya konuyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı:

"Efsanevi sanatçımız Cem Karaca’nın anısına yakışır bir şekilde büyük emek ve özenle çekimlerini tamamlayıp 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren izleyicilere emanet ettiğimiz "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmimiz, davacı tarafça mahkemeye yatırılan 3,5 milyon TL. teminat sonrasında tedbir kararıyla durdurulmuş ve vizyondan kaldırılmıştır.

Yaşanan süreçte davacı taraf "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmimizde kullanılan eserler için kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle dava açmıştır. Ancak filmde kullanılan tüm şarkılar için MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) aracılığıyla, şarkıların hak sahiplerinden gerekli izinler alınmıştır." dedi.

"Yapım şirketi olarak bizler, Emrah Karaca’da bulunmayan 4/1 hakkı, MESAM tarafından da yasal olarak belirtilen kurumdan almış bulunmaktayız. Bu durumda, filmimizin müzikal içeriği için gerekli olan tüm yasal izinlerin alındığını ve hak sahipleriyle ilgili tüm gerekliliklerin yerine getirildiğini bir kez daha belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İLKİM KARACA MAHKEMENİN BELİRLEDİĞİ TEMİNATI YATIRDI

Film hakkında yaşanan krize bir yenisi daha eklendi. Filmin durdurulmasını talep eden İlkim Karaca mahkemenin bu yönde belirlediği 3 milyon 500 bin TL'lik teminatı yatırması olmuştu.

Böylelikle "Cem Karaca'nın Gözyaşları"nın mahkeme kararıyla gösterimden kaldırılması gündeme gelmişti. Yapımcı şirket Aytaç Medya Film Dizi Müzik Yarışma Yapımları'nın avukatı, yeni gelişme karşında mahkemeye sunmak üzere yeni bir dosya hazırlanmıştı.

İlkim Karaca

İlkim Karaca

CEM KARACA'NIN EŞİ İKLİM KARACADAN SERT SÖZLER

"Bir kişinin ölümünün ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?" sorusuna, vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapıldığı takdirde mümkün olabileceğini belirten Karaca, "Ancak izin almadan, 'Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum' şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum" şeklinde konuşmuştu.

Cem Karaca kimdir? Cem Karaca ne zaman öldü? Cem KaracaİLİŞKİLİ HABERCem Karaca kimdir? Cem Karaca ne zaman öldü? Cem Karaca'nın hayatı

İKLİM KARACA'YI HIRSIZLIKLA SUÇLADI

Film için tedbir karı alınırken Cem Karaca'nın eşi ve oğlu arasında ise gerilim yükselmişti. Emrah Karaca, Anadolu Rock’ın efsanesi Cem Karaca’nın eşi İklim Karaca'yı hırsızlıkla suçlamıştı.. Emrah Karaca, X hesabından konuya ilişkin şöyle bir paylaşımda bulunmuştu, "İnanılmaz bir hırsızlık söz konusu! Alın 2 örnek daha… Bu kalpaklar büyük dedemden kalma,100 küsür yıllık aile yadigarı. Bunları da satmış. Bu kötülüğü küfürsüz anlatmaya kelimelerim yetmiyor maalesef… Bu mirası babam sürgündeyken bizler koruduk, sakladık ama o satmış! SATMIŞ ULAN" 

Emrah Karaca

Emrah Karaca

"AH BE BABA AHH"

Emrah Karaca, "Hak ? Adalet ? Aşk ? Sevgi ? Saygı ? Yada sadece para ??? Siz karar verin… Ah be baba ahhh!!!" paylaşımlarıyla dikkat çekerken şu açıklamada  bulunmuştu: "Bana soruyorsunuz neden diye, bu kadın ne istiyor diye ? Size bir kaç örnekle anlatmaya çalışayım bu kadının aslında ne olduğunu ! Bu gördüğünüz tablolar 10 yıllardır bizim evimizde asılı olan tablolardı…ve bu “kadın” bu tabloları ki biri dedem Mehmet İbrahim Karaca’ya diğeri babaannem İrma Toto Karaca’ya ve bir diğeri de babam Muhtar Cem Karaca’ya ait tablolardır bunları bu sayfa aracılığı ile satmak için bu kişilere vermiştir. Hani mirastan, haktan ve hukuktan bahsediyor ya.!!! Alın size hak, hukuk, adalet… Bizler Karaca mirasını yaşatmaya çalışırken bu hastalıklı zihniyetler karalamaya ve iftiralarla lekelemeye ant içmiş gibiler… Tıpkı bu tablolar gibi bir sanatçının en büyük mirasını yani eserlerini de (şarkı haklarını da) 2018 yılında SATMIŞTIR. Tekrar yazayım da iyice anlaşılsın. Babamın yani Cem Karaca’nın kendisine kalan 4/1 mirasını SATMIŞTIR. Şimdi ne hakla ortaya çıkıp bu şarkılar üzerinde hak iddia etmektedir ? Adalete güvenmek istiyorum! Çünkü haklıyım, haklıyız. Umarım yanılmam."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Ali Sürmeli hakkında çıkan vergi kaçırma iddialarıyla ile ilgili dikkat çeken açıklama!

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0