Kim Milyoner Olmak İster'e Filistin sorusu damga vurdu! Kenan İmirzalıoğlu sözleriyle gündemde

2019'dan beri Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışmasını sunan Kenan İmirzalıoğlu, bir yarışmacıya sorduğu Filistin sorusuyla gündeme geldi. Sorunun ardından İmirzalıoğlu'nun yaptığı açıklama ise sosyal medyada takdir topladı.

11 Şubat Pazar akşamı ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster bilgi yarışmasında bir yarışmacıya sorulan Filistin toprakları ile ilgili soru gündem oldu. ODTÜ üniversitesinde Psikoloji bölümü okuyan yarışmacı Simay Doğrusoy'a sorulan soruya sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun yorumu ise sosyal medyada viral oldu.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'E DAMGASINI VURAN FİLİSTİN-İSRAİL SORUSU

Filistin'de İsrail'in saldırıları hâlâ devam ederken bir yandan da eski dönemlerde Filistin halkının para ile topraklarını Yahudilere sattığı iddiaları gündeme gelmişti. Bu konuya açıklık getirmeyi hedefleyen yarışma, sorduğu soruyla gündeme geldi. Gündem olan soru ve şıkları şu: İsrail'in kurulduğu 1948'e kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları toplam arazi tüm Filistin topraklarının yaklaşık yüzde kaçı kadardır?

  • A: 1
  • B: 11
  • C: 21
  • D: 31

Kim Milyoner Olmak İster Filistin sorusu

Kim Milyoner Olmak İster Filistin sorusu

Yarışmacı soruya cevap vermeden geri çekildi ve 200 bin lira ile yarışmadan ayrıldı. Doğru cevap yüzde 1 idi. Dolayısıyla yarışma, söylendiği gibi Filistinlilerin topraklarını Yahudilere satmadıklarını doğruladı.

Kenan İmirzalıoğlu

Kenan İmirzalıoğlu

KENAN İMİRZALIOĞLU'NUN FİLİSTİN YORUMU TAKDİR TOPLADI

Doğru cevabın A şıkkı olduğunu söyleyen Kenan İmirzalıoğlu, soru bağlamında bazı açıklamalarda bulundu. İmirzalıoğlu, "Bazıları yargıda bulunuyor ya destek mi olur diye başka bir algının ürünü bence. Bildiğimiz Bella Hadid ve Gigi Hadid kardeşler vardır ya babası Filistinlidir. Onun babası kucak açıyor, Yahudi aileler ülkelerden kabul almıyor ve sonra onlar gemiyle Filistin kıyılarına geliyorlar kızların babasının dedesi limanı yaptırmış... Varlıklı da bir aile 2 aileyi evlerine alıyorlar. Hadidlerin babası tekrar döndüklerinde evlerine giremiyorlar kucağındaki 9 aylık bebeğiyle... İnsanın vicdanını, duygularını çok zorlayan bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bir an evvel bunun üstesinden gelirler. Orada ciddi bir direniş var. İnşallah bütün dünyanın da ayaklanmasıyla devletler, hükümetler, bu konuda sessiz kalabiliyor kendi politikalarına göre davranıyorlar, çünkü parayla herkesin başka bir ilişkisi var ama dünya insanları bu işe karşı çıkmaya başladı. İnşallah bu bir an evvel son bulur." dedi.

Kenan İmirzalıoğlu

Kenan İmirzalıoğlu

Kenan İmirzalıoğlu'nun o sözleri sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Sihirli Annem'in Firuze'si 25 kilo verdi! Süeda Çil kaç yaşında ve nereli?

İLİŞKİLİ HABER

Sihirli Annem'in Firuze'si 25 kilo verdi! Süeda Çil kaç yaşında ve nereli?
Safiye Soyman'dan dilber akımı! Benden öğreneceksiniz

İLİŞKİLİ HABER

Safiye Soyman'dan dilber akımı! Benden öğreneceksiniz
Osmanlı tarihini bilmeyen çözemez! Milyoner'e damga vurdu: Hangi adda bir Osmanlı padişahı var

İLİŞKİLİ HABER

Osmanlı tarihini bilmeyen çözemez! Milyoner'e damga vurdu: Hangi adda bir Osmanlı padişahı var

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0