Toprak Sağlam kimdir? Fatih dizisinde hangi rolü canlandıracak?

Yeni sezonun en iddialı yapımları arasında zikredilen Fatih dizisinin bir oyuncusu daha netlik kazandı. Fatih dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile beraber oynayacak olan Toprak Sağlam kimdir? Dizide Bizanslı Toedora olarak izleyeceğimiz Toprak Sağlam kaç yaşında?

Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alacak olan Fatih dizisinde cast çalışmaları devam ediyor. Bir Kenan İmirzalıoğlu'nun Fatih rolü kesinleşti ve her geçen gün yeni isimlerin kadroya dahil olduğu haberleri geliyor.

Ocak ayında Kanal D ekranlarında olması beklenen dizide; Cansu Dere, Meryem Uzerli, Wilma Elles bayan başrol için adaylar arasındaydı. Bu kez de haberi gelen kişi son olarak Bodrum Masalı dizisiyle ekranlarda olan Toprak Sağlam. Peki, Toprak Sağlam kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? İşte, Toprak Sağlam'ın biyografisi...

toprak sağlam fatih dizisi

toprak sağlam fatih dizisi

Toprak Sağlam kimdir?

9 Ekim 1985'te İstanbul doğumlu olan Toprak Sağlam'ın babası Trabzonlu ve annesi Artvinli'dir. 2007 yılındaMüjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) Konservatuvarı tiyatro bölümünden birincilikle mezun olmuştur. Birincilikle mezun olmasını sağlayan oyun ise, mezuniyetinde oynadığı "Kaç Baba Kaç" adlı oyundur. Oyunculuğun yanında 11 yıl boyunca halk dansları ile de ilgilenen başarılı oyuncunun bir diğer yeteneği gitar çalıp şarkı söylemektir.

2008 yılında Raşit Çelikezer'in yazıp yönettiği; “Gökten Üç Elma Düştü” adlı filminde İsmail Hacıoğlu, Bennu Yıldırımlar, Köksal Engür, Ayten Uncuoğlu, Cengiz Bozkurt ile beraber rol almıştır. Filmdeki başarılı performansı ile 2009 yılında, 20.Ankara Uluslararası Film Festivali "Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu" ödülünü almıştır.

2013 yılında bir televizyon dizisi ile gördüğümüz oyuncu; başrollerinde Uğur Çavuşoğlu, Alper Kul, İsmail Hacıoğlu, Vildan Atasever, Emir Benderlioğlu, Mazhar Alanson, Pelin Akil gibi oyuncuların bulunduğu TRT yapımı "Osmanlı Tokadı" adlı dizide rol almıştır. 

2015 yılında vizyona giren, Barış Atay Mengüllüoğlu'nun yönettiği "Eksik" adlı filmde; Nur Sürer, Özgür Emre Yıldırım, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Sarp Akkaya gibi oyuncularla beraber rol almıştır.

toprak sağlam

toprak sağlam

2016 yılına gelindiğinde Kanal D ekranlarında yayınlanan ve büyük yankı uyandıran  "Bodrum Masalı" adlı dizide "Gözde" rolüyle oldukça beğenilmiştir. Başarılı kadrosu ile dikkat çeken dizinin başrolleri arasında; Alperen Duymaz, Şevval Sam, Murat Aygen, Timuçin Esen, Dilan Çiçek Deniz, Hilmi Cem İntepe gibi oyuncular vardı.

2018 yılının Ocak ayında yayında olması planlanan "Fatih" dizisinde Bizans İmparotoriçesi Teodora'yı canlandıracağı konuşuluyor.

Rol Aldığı Yapımlar;

2016 – Bodrum Masalı (Gözde)

2015 – Lokman İlyas

2015 – Detay (Müge)

2015 – Delibal (Filiz)

2015 – Rumuz Cavidan 

2015 – Eksik (Dilek)

2013 – 2014 – Osmanlı Tokadı 

2012 – 2013 – Böyle Bitmesin 

2010 – 2011 – Yerden Yüksek (Cennet)

2009 – Hicran Yarası (Müjde) 

2008 – Gökten Üç Elma Düştü (Sema) 

2008 – Dantel (Genç Seher) 

2007 – Kuzey Rüzgarı (Oya) 

2006 – Karınca Yuvası (Aslı)

2005 – İlk Göz Ağrısı (Fidan) 

Kenan İmirzalıoğlu'nun yeni partneri belli oldu

İLİŞKİLİ HABER

Kenan İmirzalıoğlu'nun yeni partneri belli oldu
Mehmed Bir Cihan Fatihi (Kanal D) ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosu ve konusu...

İLİŞKİLİ HABER

Mehmed Bir Cihan Fatihi (Kanal D) ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosu ve konusu...

BİR YORUM YAPIN 0