Kıyafet seçerken bunlara dikkat edin!

Modaya ayak uydurmak yerine kendinize yakışan kıyafetleri tercih etmeyi deneyin.

Moda aslında insanın kendine yakıştırdığını giymesidir. Sırf moda diye hiç size uymayan kıyafetleri giymek yerine kendi stilinizi kendiniz oluşturun. 

Moda kişinin yaşına ve fiziki görüntüsüne uygun olarak giydiği ve kendini içinde iyi hissettiği giysilerdir. Alışveriş yaparken aldığınız giysiler saçınızın ve teninizin rengine uygun olmalıdır. Moda uğruna giyilen kıyafetlerle kendinizi komik duruma düşürebilirsiniz. Uzun boylu birinin giydiği bir elbiseyi kısa boylu biri giymeyi tercih ederse üstüne olmaya bilir. Böylelikle bir uyumsuzluk yaşayabilirsiniz. 

Koyu tenli ve koyu saçlıysanız beyaz kıyafetler tercih ederek kendinize canlılık katabilirsiniz. Sarı saçlı ve beyaz tenliyseniz mavi, kırmızı, pembe gibi canlı renkler tercih etmelisiniz. Buğday tenli dediğimiz insanlar her iki rengi de yakıştığı ölçüde kullanabilirler.

Göbekli bir yapıya sahip olan bayan dar giysiler tercih etmemeli. Bacak boyu kısa kadınlar uzun etek tercih etmemeli. Zayıf ve uzun bacaklara sahip olan bayanlar kısa etek değil diz hizasında etek tercih etmeliler. 

1970 yılından itibaren günümüze kadar gelmiş olan moda akımının en önemli unsuru da bakımlı olmaktan geçer. Bakımlı kadın hangi kıyafeti tercih ederse etsin üstünde şık duracaktır. Kendinizi iyi hissetmek için doğru giysi seçimleri yapmalısınız.

BİR YORUM YAPIN 0