Kapitone kumaş nedir? 2020 kapitone elbise modelleri

Kapitone kumaş, 2020 moda trendleri arasında baş gösteriyor. Elbise modellerinin üretiminde tercih edilen kapitone kumaş ile ilgili olarak bazı merak edilen bilgiler bulunuyor. Bunlardan ilk kapitone kumaşın ne olduğu bir diğeriyse nerelerde kullanıldığıdır. İçeriğimizde hem bu soruların yanıtına hem de sezonun kapitone elbise modellerine yer verdik.

Kumaşın altına elyaf ve tela gibi bir dolgu malzemesinin yerleştirilmesi ve ardından değişik şekil ve desenlerin işlenmesi sonucu oluşan kapitone, 2020 moda sezonunun trend kumaşları arasında yer alıyor. Kullanım alanı oldukça geniş olan kapitone kumaşlar, ilkbahar ve yaz sezonu parçalarında da, tıpkı kış sezonunda olduğu gibi kendisine yer buluyor. Eski zamanlardan bu yana kullanılan kapitone kumaş, özellikle genç kızların çeyizleri için hazırladıkları yelek ve ceket modellerinde kendisine yer buluyordu. 

KAPİTONE KUMAŞIN ÖZELLİKLERİ

Çok amaçlı bir kullanım yapısına sahip olan kapitone kumaş; yelek, mont, ceket, pantolon, kazak ve kaban dışında ayakkabı ve çantalarda da kullanılan bir kumaş türüdür.

Kapitone kumaş; pantolon, kazak ve yapımında astar içerisinde kullanılır. Mon ve kabanlarda ise hem dış kumaş hem de iç astarda tercih edilir.

Çok amaçlı olan bu kumaşlar, moda dışında dekorasyon alanında da kullanılır. Ev tekstilinde nevresim takımlarında tercih edilir.

BİR YORUM YAPIN 1

Gizli 4 yıl önce

İğrenç görünüyor