Güney Kore giyim tarzı nasıldır? Kore modasının olmazsa olmaz parçaları

Güney Kore sinemasının dünya çapında ilgi görmesiyle birlikte Kore kültürü de insanlar tarafından çok daha merak edilir hale geldi. Korelilerin giyim tarzları, dinledikleri müzikler ve kullandıkları aksesuarlar da trendlere ve moda dünyasına yön veren etkenler arasında. Peki, Kore modasının olmazsa olmaz parçaları nelerdir? Kore giyim tarzı nasıl oluşturulur? İşte, detaylar...

Kore tarzının hem rahat hem de şık olması diğer tarzlara oranla çok daha fazla tercih edilmesine sebep oluyor. Cıvıl cıvıl kıyafetleri, kendilerine has şirin halleri ve doğal görünümlü makyajlarıyla tanıdığımız Güney Koreli kadınlar; alışılmışın dışında moda anlayışlarıyla dikkatleri sık sık üzerlerine toplamaya devam ediyor. Çoğuz zaman ayaklarından çıkarmadıkları yüksek topuklu ayakkabıları, incecik vücutlarına en az 3-4 beden büyük gelen kazakları ve çizgi filmlerden fırlamış gibi görünen aksesuarlarıyla ön plana çıkan Güney Koreli kadınlar, günümüz moda anlayışından çok uzak bir stile sahip olsalar da iddialı görüntüleri sayesinde girdikleri hemen her yerde kendilerini belli ediyorlar. Peki, Kore giyim stili nasıl oluşturulur? Kore modasının olmazsa olmaz parçaları nelerdir?  İşte, Kore giyim tarzına dair detaylar...

Koreli kadınların cilt bakım sırları neler? Koreli kadınların güzellik sırlarıİLİŞKİLİ HABERKoreli kadınların cilt bakım sırları neler? Koreli kadınların güzellik sırları

Kore stili

Kore stili

KORE GİYİM STİLİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Omuz ve göğüs dekoltesinin ayıp sayıldığı Güney Kore’de kadınlar ince askılı kıyafetlerin içine muhakkak basic bir tişört giyiyor. Koreli kadınların bayıldığı bu görüntü, onlara gerçekten çok yakışıyor. 

Güney Kore modası

Güney Kore modası

Güney KoreİLİŞKİLİ HABERGüney Kore'de akşam yapılacak aktiviteler nelerdir?

Kore modasında önemli bir yere sahip olan pastel renklerin baharla uyumu ve aydınlık görüntüsü Kore tarzının revaçta olmasını sağlayan nedenlerden biri. Çoğu gözlemciye göre de bu tarz soft renkler insanda duruluk ve narinliğin simgesi oluyor. 

Güney Kore tarzı

Güney Kore tarzı

Üstlerinden dökülen salaş giysilerle tanınan Koreli kadınların gardıroplarında en çok bulunan kıyafetlerin başında ise oversize sweatshirtler yer alıyor. 

Kore giyim stili

Kore giyim stili

Çantadan gözlüğe, şapkadan kolyeye günlük kombinlerinde birçok aksesuara yer veren Koreli kadınlar, aksesuar konusunda da oldukça seçici. Dikkat çekici fakat zarif aksesuarları kullanmaya özen gösteren Koreli kadınlar giyim ürünlerinde aksesuarları kombinlerin tamamlayıcı bir parçası olarak görüyor. 

Kore giyim tarzı

Kore giyim tarzı

Çantaları genellikle çok bölmeli, iç hacmi büyük ve aynı zamanda sevimli olma özelliği taşıyan Güney Koreli kadınların çantaları sert ve kalıplı çantalardan ziyade, salaş ve dökümlü kumaşlardan üretiliyor. Renk uyumu, boyutu ve özgünlüğü ise bu çantaların tercih edilme kriterleri arasında.

Kore çanta

Kore çanta

Yüzde oluşan delik ve çukurlar nasıl geçer? Yüzde delik neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Yüzde oluşan delik ve çukurlar nasıl geçer? Yüzde delik neden olur?
Palandöken rekor kırdı: Tarihinde ilk kez bu rakama ulaştı!

İLİŞKİLİ HABER

Palandöken rekor kırdı: Tarihinde ilk kez bu rakama ulaştı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0