Elbiselerde neden kemer kullanılmalı? Elbise kemer kombinleri 2020

Kemerler bir aksesuar olarak kombinlerde hem şıklık sağlar hem de belinizin olduğundan daha ince görünmesini sağlar. Son dönemlerde kemerler çoğunlukla elbise gibi tek parça kıyafetlerde kullanılıyor. Peki elbise giyerken neden kemer kullanmalısınız? Kemerlerin elbiselerdeki etkisi nedir ve elbise kemer kombinleri nasıl yapılır? İşte elbiselerde kemer kullanımına yönelik bilmeniz gereken tüm detaylar.

Kemerler, günümüzde yalnızca etek ve pantolonlarda değil elbiselerde de aksesuar parçası olarak kullanılmaktadır. Kemerler sayesinde belinizi daha ince ve bedeninizi olduğundan bir beden daha küçük gösterebilirsiniz. Elbiseler için kemer köprüsü ya da kendinden kemerli elbiseler aramanıza gerek yoktur. Gelişigüzel takacağınız bir kemerle de belinizi inceltme ve bedeninizi küçültme yöntemine gidebilirsiniz. Vücut tipleri içerisinde en çok beğenilen ve sahip olunmak istenen vücut tipi kum saatidir. Ve bu vücut tipine çok az kişi sahiptir. Ancak kemer detayıyla kendinize böyle bir vücut görünümü kazandırabilirsiniz. Bunun için kalın bir kemeri, vücudunuzun ince bulduğunuz noktasından takmanız yeterli olacaktır.

Kalın kemerler sayesinde kum saati vücut tipi görünümü kazanabilirsiniz, ince kemerlerle de belinizi vurgulayıp odak noktası haline getirebilirsiniz. İnce kemer modelleri yazın uçuş ve bohem tarzdaki elbiseleriyle birlikte yüksek belli pantolon ve eteklerde de şık ve havalı bir duruş oluşturur. Bohem tarz için yalnızca bu tarz bir elbiseyi kullanmanıza gerek yoktur. Örgü model bir deri kemeri, maksi bir elbisede kullanarak da bohem bir tarz elde edebilirsiniz. Bu kemerleri ayrıca uzun tunik ve kalem eteklerde de tercih edebilirsiniz.

Örgü kemer modelleriyle klasik kemerli elbise görünümünden kurtulup basit bir değişikle farklı bir şıklık kazanabilirsiniz.

Şık ve gösterişli kemerler, özellikle davetler ve akşam yemekleri gibi kalabalık organizasyonlar için idealdir. Oldukça iddialı bir görünüme sahip olan bu kemerlerin tarzınıza uygun olması önemli olandır. Sizi yansıtmayan bir kemer, kombininiz için ağır kaçabilir. Siyah sade bir elbisenin ya da bir trençkot üzerine de tercih edilebilir. Kemerlerle kombininizin bir diğer aksesuarı olan ayakkabılarınızı vurgulayabilirsiniz. Ton ve renk olarak kemerinizle ayakkabıyı aynı kullanabilirsiniz. Daha iddialı bir görünüm için ikisi de farklı olan bir ayakkabı kemer kombini uygulayabilirsiniz. 

Kombin oluştururken kemer dışında farklı aksesuarlara da yönelebilirsiniz. Ancak kemer kullanıyorsanız başka bir aksesuar kullanmanıza gerek yoktur. Kemerler vücut proporsiyonunuzu daha zarif hale getirir. Kemer ayrıca kombininizdeki aksesuar açığını da tek başına tamamlamış olursunuz.

BİR YORUM YAPIN 0