2020 yaz elbise trendleri! Yazın giyilebilecek elbise modelleri

2020 yılının yaz elbiselerinde karantinada geçen ilkbahar döneminin etkileri görülüyor. Desen olarak tercih edilense geometrik şekiller oluyor. Peki günlük kombinlerde ve davetlerde sıkça tercih edilen elbise modelleri nelerdir? Sizler için bu modelleri ve kombin önerilerini bir araya getirdik.

2020 yılında pandemi sebebiyle ilkbaharın neredeyse tamamı evlerde geçti. Bu sebeple Nisan ve Mayıs aylarına ait pek çok trend değerlendirilememiş oldu. Ancak Haziran ayında başlayan yeni normal dönemle birlikte bu durum ortadan kalktı ve özellikle elbiseler üzerinde, ilkbaharın yansımaları görülmeye başlandı. Sadece günlük kombinlerde değil özel davetlerde de rahatlıkla giyilebilmesi açısından, diğer parçalara kıyasla her zaman bir adım öne çıkıyor. Bu sezon için elbise detaylarında, sırt dekoltesi, geometrik desenler ve büzgüler yer alıyor. Renk konusundaysa herhangi bir sınırlama bulunmamakta.

Bu yaz için en çok tercih edilen elbise kalıbı büzgü oluyor. Mini ve maxi başta olmak üzere her boyda kullanılabilen büzgülü elbiseler, giyene verdiği rahatlık hissiyle de öne çıkıyor. Bahçe, açık hava alanları için oldukça idealdir.

2020 için bilinen kalıplar dışında farklı tarzlar da ön planda yer alıyor. Bunlardan biri de dramatik kol elbiseler. Adından daha zıt özelliğe sahip olan bu elbiseler, günlük yaz kombinleri için oldukça iddialıdır. Dramatik kol elbiseler kendi içerisinde çeşitlilik barındırır: Dikkati kendisine çeken yüksek-gösterişli omuz, karpuz kollu modeller ya da düşük omuzlar. Bu kalıplardan istediğinizi giyebilirsiniz. Çünkü bu tarzda elbise modelinde önemli olan, omuzların kalıpları değil elbisenin iddialı olmasıdır.  

2020 yaz sezonu için sırt detaylı elbiseler de en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Göz şekli ya da sırt kısmı tamamen açık tasarımları içerisinde bulunduran sırtı detaylı elbiseler de ayrıca Instagram influencerlerinin de bu yaz için fotoğraflarında kullanmayı en çok seçtikleri elbise modelleri olarak biliniyor. Günlük ve gece davetlerinde sadece sırt detaylı elbiseler değil, kesik detaylı olarak da bilinen ve üzerinde geometrik şekillerin bulunduğu parçalar da tercih edilebiliyor. Göğüs ve karın bölgesini ön plana çıkarmayı amaçlayan bu elbiseler de en çok tercih edilen şekilse elmastır. Elmas detaylı elbiseler, özellikle gece davetleri için idealdir. 2020 yazı için öne çıkan bir diğer model ise payetli elbiselerdir. Gösterişli ve parıltılı kumaşlardan hazırlanması nedeniyle gece davetlerinde daha çok tercih edilen bu elbiselerde, neon renkler kullanılır. 

En iyi blender markası hangisi? Blender modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

En iyi blender markası hangisi? Blender modelleri 2020
Gümüş küpelerle ilgili bilinmesi gerekenler! Gümüş küpe modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

Gümüş küpelerle ilgili bilinmesi gerekenler! Gümüş küpe modelleri 2020
Nebahat Çehre'den 40 parçalık özel koleksiyon

İLİŞKİLİ HABER

Nebahat Çehre'den 40 parçalık özel koleksiyon

BİR YORUM YAPIN 1

Nihal 3 yıl önce

Büzgülü elbiseler çok kullanışlı oluyor. Ben de tavsiye ederim.