İstanbul'un en ucuz semt-sosyete pazarları

Semt-sosyete pazarları, hem kaliteli hem de ucuz kıyafetleri kolayca bulabileceğiniz yerler olarak büyük rağbet görüyor. İhraç fazlası ürünlerin satıldığı ve şehir dışından da müşterisi bulunan İstanbul'un gözde semt-sosyete pazarlarını sizler için derledik. İstanbul'da en ucuz semt pazarları nerelerdir? İşte bayram alışverişini rahatlıkla ve uygun fiyata yapabileceğiniz İstanbul'un en ucuz semt-sosyete pazarları.

İstanbul’da bulunan semt-sosyete pazarları, tüketiciye her şeyin en kalitelisini ve en ucuzunu bulmayı vaad eder ve içerisinde birbirinden renkli ve zengin tezgahları barındırır. Her yaşa ve kesime hitap eden bu semt-sosyete pazarları sadece kıyafet alışverişi için değil, züccaciye hatta sebze-meyve alışverişi için de değerlendirilebilir. Son dönemde birçok kişi alışveriş için AVM'ler yerine semt-sosyete pazarlarını tercih ediyor. Çünkü tüketiciler, mağazalarda 100 TL ve üzerinde satışı yapılan kıyafetleri semt-sosyete pazarlarında daha ucuza ve aynı kalitede bulabiliyorlar. Son dönemde semt-sosyete pazarları akla gelen ilk alışveriş yerleri oluyor.

Çeyiz listesi nasıl oluşturulur ve çeyiz alışverişi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERÇeyiz listesi nasıl oluşturulur ve çeyiz alışverişi nasıl yapılır?

Peki hangi pazar, hangi gün ve nerede kuruluyor? Bayram alışverişi için İstanbul'da en ucuz semt pazarları nerelerdir?

İSTANBUL'DA EN UCUZ SEMT PAZARLARI

BEŞİKTAŞ CUMARTESİ PAZARI 

Beşiktaş deyince akla gelen ilk alışveriş yeri, Sinanpaşa Pasajı oluyor. Beşiktaş Kültür Merkezi'nin yan hizasında bulunan bu pasajda alışverişinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. 

Ancak bu ilçenin alışveriş için bir uygun yeri daha vardır. Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nin karşısına kurulan bu pazar, yarı kapalıdır ve 2 kattan oluşmaktadır. Bayram alışverişi için bulunmanız gereken alan 2. kat olacaktır. Burası aynı zamanda 'Beşiktaş Sosyete Pazarı' adını da taşımaktadır.

 RAMİ SOSYETE PAZARI

Eyüp ilçesine bağlı Rami semtinde Pazartesi günleri kurulan bu pazarda ihraç fazlası mallar, kapanan lüks mağazaların elde kalan ürünleri ve markaların sezon kıyafetleri oldukça uygun fiyata satılıyor. Ancak bu pazarda, Beşiktaş'tan farklı olarak meyve-sebze satışı yapılmamaktadır. 

 

Eğer daha önce Rami'ye hiç gitmediyseniz, metrobüsle Edirnekapı'da inmeniz ve Rami minibüslerine binmeniz yeterli olacaktır. Minibüsler de ya da metrobüsten indikten sonra minibüs yerine binebileceğiniz 37 E ve 37 Y otobüs hatları da, sizi pazarın tam da giriş kapısının önünde bırakacaktır.

KADIKÖY SALI PAZARI

Hem Anadolu Yakası'nın hem de İstanbul'un en güzel, en çeşitli ve en büyük semt pazarlarından kabul edilir. Aşırı kalabalık oluşu sebebiyle sabahın erken saatlerinde gidilmesinde yarar vardır. Oldukça kaliteli ve ucuz ihraç fazlası ürünleri tezgahlarında bulunduran bu pazarda, sebze-meyve alışverişi de yapılabiliyor.

100 yılı aşkın bir süredir kurulan pazar, İstanbul'un eski pazarlarından biri olarak kabul edilmektedir. 2015-2019 yılları arasında alan yenilemesi nedeniyle yeri değiştirilen pazar, artık kapalı alanda satışlarını yapıyor. İsmi her ne kadar Salı Pazarı olsa da, Cuma günleri de kurulmaktadır.

YEŞİLKÖY SOSYETE PAZARI

Hugo Boss gibi büyük markalar da dahil olmak üzere birçok ünlü markanın ürünlerini, etiketinin 1/4 fiyatına satan pazar, bu yönüyle şehir dışından dahi kendisine müşteriler çekebiliyor. Ürünlerinin kalitesi ve çeşitliliğiyle bilinen bu pazar da, üstü kapalı olan yerlerden biridir. Çarşamba günleri kurulan pazara, Marmaray üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

 ULUS SOSYETE PAZARI

Adını, kurulduğu Ulus semtinden alan ancak Eski Ulus Pazarı'nın kapatılmasından sonra Ortaköy'e taşınan pazar, 'Her şey 1 TL' tezgahlarıyla ünlenmiştir. Perşembe ve Pazar günleri kurulmaktadır. 

BAKIRKÖY CUMARTESİ PAZARI

İstanbul Avrupa Yakası'nın en ünlü semtlerinden biri olarak kabul edilen Bakırköy Pazarı, sadece Avrupa Yakası'ndan değil Anadolu Yakası'ndan da müşteri çekme potansiyeline sahiptir. Otobüs, minibüs hatta metroyla bile rahatlıkla ulaşılabilen bu pazar, Bakırköy Adliyesi'nin yakınlarında kurulmaktadır. Çocuk kıyafetlerinde de hatırı sayılır bir çeşitliliğe sahiptir. Bu pazardaki ürünler de diğer pazarlarda olduğu gibi ihraç fazlasıdır.

Ev dekorasyonunda geometrik desenler nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda geometrik desenler nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 4

Abush 1 yıl önce

salam arkadaslar ben Azeriyim bana turkiyede topdan satis giyim lazim ucuz fiatla satmaya istiyorum bilen varsa bana yazsin rica ederim

zafer gülten 2 yıl önce

yalnız alırken çok dikkat etmek lazım,sakat mallarıda sıkıştırıyorlar araya,o kalabalık ve engabede dikkat etmeyip alıyorsun,eve gelip bi bakıyorsun 2-3 delik,dikiş hatası.

Toplam 1 beğeni

Gönül 3 yıl önce

Rami pazarı baya geniş ve uygun oluyor. Öneririm.

İnci 3 yıl önce

Sinanpaşa Pasajı da güzel evet. Ama çok kalabalık oluyor.