Etnik giyim nedir? Etnik giyim tarzı oluşturmanın yolları

Artık birçok kadın modern parçalar yerine etnik giyimi tercih ediyor. Ancak etnik giyim tarzıyla ilgili kombin hazırlamak konusunda bazı yanlışlar yapılabiliyor. Sizler için etnik giyim tarzına uygun kombin önerilerine ve merak edilenlere yer verdik. İşte etnik giyim modasıyla ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.

Çoğu kadın bulunduğu ortamda dikkat çekici olmak ister. Bunu sağlamak için de farklı giyim tarzlarına yönelirler. Son dönemde oldukça ilgi görmeye başlayan etnik giyim tarzı da, tam olarak bunu sağlamaktadır. Google üzerinde de etnik giyim tarzı hakkında sıkça aramalar yapan kadınlar, sokak stillerinde dahi artık, farklı bir duruş ve rahatlık sağlayan etnik parçaları tercih ediyorlar. Cadde vitrinlerinde etnik köken tasarımlı elbiseler ön planda görmek mümkün oluyor. Plaj kıyafetleri olarak da kullanılabilen bu parçalar, geleneksel kostüm ve işlemeleri üzerinde taşıyor. Peki etnik tarz modada hangi anlamı ifade ediyor? Etnik tarz kıyafetler, ülkelerin kendi kültür ve moda anlayışlarını yansıttığı bir moda tarzıdır. Bu tarzda bir kombin oluşturarak, aynı zamanda kendi kültürünüze ait kodları da yansıtmış oluyorsunuz.

Ancak günümüzde etnik kıyafetler yalnızca bu amaçla giyilmiyor. Birçok kişi işleme, birbirine yakın ya da uzak renklerin bir arada kullanımı gibi ilgi uyandıran detayları nedeniyle bu tarzı giyinmeyi tercih ediyor. Bu moda anlayışında belli başlı bir kalıp ya da sınır yoktur. Bu nedenle bohem stille de sıkça benzetilebiliyor.

Etnik giyim tarzı ilk olarak 1965 yılında ortaya çıkmıştır. Vietnam Savaşı ve 1968 yılında başlayan gençlik hareketleri, Hippi akımını beraberinde de etnik giyim tarzını ortaya çıkarmıştır. 

ETNİK GİYİM KOMBİN ÖNERİLERİ

Etnik giyim tarzında işlemeler ön planda yer alıyor. Boncuk tasarımlar, dikkat çekici parlak renkler ve şallar, bu giyim tarzında sıkça kullanılıyor. Günümüzde günlük kombinlerde de tercih edilen etnik giyim, giyen kişiye kendisini hem şık hem de rahat hissettiriyor. Günlük kombinlerde, jean pantolonlar üzerine boncuk işleyebilir ya da eteklerinizi ve elbiselerinizi otantik, etnik desenleri üzerinde taşıyan kumaşlardan hazırlanmış bir model olarak tercih edebilirsiniz.  

Pantolonda flare modelleri kullanabilirsiniz. Bu pantolonları topuğu yüksek bir ayakkabıyla kombinleyebilirsiniz. Tamamlayıcı olarak en çok tercih edilen ceketlerdir. Etnik giyimde basic parçalar şık bir etki sağlanmasını kolaylaştırır. Bu tarzı oluştururken bir bütün olarak sadece etnik değil, modern parçaların birleşiminden oluşan bir kombin de hazırlayabilirsiniz. Örneğin gömlekte etnik desenli bir model kullanıp eteği, düz inen bir kalem etek modelinde tercih edebilirsiniz. 

Etnik giyim tarzını ayrıca elbise, gömlek ve aksesuar gibi parçalarda da değerlendirebilirsiniz. Etnik desenlerde genel olarak geometrik şekiller ve bol renk kullanımı tercih ediliyor. Çoğunlukla elbise ve etekler için kullanılan bu desenler için kilim deseni tanımı da denebiliyor.

Etnik kıyafet kombinlerinde en çok tercih edilen parçalar:

- Bohem tarz elbiseler

- Otantik etek ve bluzler

- Şalvar pantolonlar'dır.

BİR YORUM YAPIN 1

Nazlı 3 yıl önce

Etnik giyim tarzının bu şekilde ortaya çıktığını bilmiyordum.

Toplam 1 beğeni