2020 sonbahar/kış gelinlik modelleri

Yeni sezonda düğün hazırlığı döneminde olan genç hanımların en büyük sorunu, doğru gelinliği seçmek oluyor. Bir gelinliğin sizin doğru olduğunu anlamanız için vücut hatlarınızı bilmeniz gerekir. Peki 2020 sonbahar/kış gelinlik modelleri nelerdir? Vücut hattınıza en uygun gelinlik modeli nedir? 2020 sonbahar/kış gelinlik modasıyla ilgili tüm bilinmesi gerekenler haberimizde!

2020 sonbahar/kış sezonu gelinlik trendleri belli oldu. Bu sezon omuz ve aksesuar detayları ön planda tutuluyor. Gelinlik stillerinde sadelik tercih ediliyor. Koronavirüs'ten korunma amacıyla takılan maskeler, gelinlik modasında da kullanılıyor. Gelinliklerle uyumlu maskeler üretilmeye başlandı. 2020 gelinlik koleksiyonuna uygun tasarlanan bu maskeler, 400 - 600 TL arasında satışa sunuluyor. Peki, 2020 sonbahar kış gelinlik modelleri neler? Gelinlik satın alırken vücut hattınıza uygunluğuna dikkat etmeniz gerekir. Vücudunuzu tanımanız, doğru bir gelinlik seçmenizi sağlayacaktır.

VÜCUT TİPLERİNE UYGUN GELİNLİK MODELLERİ

- Elma: Kalın bir beliniz ve düz bir kalçanız varsa elma model gelinlikleri tercih etmelisiniz.

- Dikdörtgen: Geniş omuzlu ve dikdörtgen vücut tipindekiler için dikdörtgen modeller uygundur.

- Kum saati: İnce belliyseniz kum saati modelini tercih etmeniz gerekir.

- Armut: Kalça kısmınız göğüs kısmınıza göre daha genişse, armut tipi ve A kesim modelleri tercih etmelisiniz.

TEK OMUZ GELİNLİK

Helenistik dönemleri çağrıştıran gelinlik modellerinden olan tek omuz gelinlikler, giyildiği andan itibaren kişiyi o dönemin etkisine bürüyor. Bu gelinlik modellerinde dikkat üst kısımda toplanır. Dik ve geniş omuzlu biriyseniz tek omuz gelinlik modellerini tercih edin. Desen konusunda fazla abartıya kaçılmaz. Böyle bir durum göz yorulmasına neden olabilir.

 

 

KABARIK GELİNLİKLER

Her model gelinlik için uygun olan bu kalıptır. Şifon kumaşlarla üretilen gelinlikler için daha çok tercih edilen bir gelinlik detayıdır. Özellikle tesettür gelinlik modellerine oldukça yakışan kabarık gelinlikler, her ne kadar 2020 sezonunda sadelik ön planda olsa da ilgi görmeye devam ediyor. Bu gelinliklerde etek bölgesine ince işlemeler yapılabilir. Duvak kısımlarıysa sade bırakılabilir.

KARPUZ KOL GELİNLİK

Bu sezon omuz ile birlikte kol detayları da trend detaylardandır. Kollar için karpuz kol detayları trend. Vintage tasarımları çok seven gelin adayları için uygundur. Omzu dar olan gelinler için idealdir. Asimetrik kesimleri bulunur. Bu gelinlikler bacakları ön plana çıkartır. Bunu sağlamak isteyen gelinler için de uygundur. Bu sezonun en çok ön plana çıkan karpuz kol gelinlik tarzı ise kuyruklu, kabarık ayrıca önü kısa arkası uzun modeller oluyor.

 

SATEN GELİNLİK

2019 yılında Kraliyet ailesinin gelini Meghan Markle'nin giydiği bu model, halen trendler arasında yer alıyor. Oldukça trend olan prenses model gelinlikleri tahtından etmiştir. İpek saten kumaşlar, vücutta asil bir duruş sağlatıyor. Düğün değil sadece nikah düşünenler için idealdir. Bu gelinlik de tesettür gelinlikler için uygundur.

Biskay yeşili hangi renklerle uyumludur ve nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Biskay yeşili hangi renklerle uyumludur ve nasıl kombinlenir?
2020 en güzel salon perde modelleri! Salon perdesi nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

2020 en güzel salon perde modelleri! Salon perdesi nasıl olmalı?
En şık bindallı modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

En şık bindallı modelleri 2020

BİR YORUM YAPIN 0