Doğru sütyen nasıl seçilir?

Sütyen ölçüleri kilo alımı ve verimine göre değişebilmektedir. Bu nedenle birçok kadın sütyen seçiminde zorluk çekebilmektedir. Doğru sütyen nasıl seçilir? Kaplı sütyenlerde vücuda uygun seçim nasıl yapılır? Sütyenlerle ilgili merak edilen soruların yanıtları haberimiz içerisinde derledik.

Sütyen seçiminde en büyük problem, göğüs kalıplarına uygun olan modeli seçmektir. Sütyen seçimi yaparken ölçülere göre hareket edilmesi gerekir. Sütyen ölçüleri her zaman 2'ye ayrılır. Göğüs altı çevresi ve göğüs ölçülerini kapsayan bu ölçüler, size vücudunuz için en doğru kalıbı seçmeniz konusunda yardımcı olur. Göğüs altı çevresi, santimetre cinsinden ölçülür. Örneğin 75 B kısmında 75'i simgeler. Harf ise göğüs ölçülerini, büyüklüğünü simgeler.  A harfi en küçüğü simgeler.

- Eğer aldığınız sütyenin kabı büyük ise küçültülmek isteniyor ise, kanat ve bant bedeni değiştirilmemelidir. Yani eğer 75 B aldıysanız ve bu size büyük geldiyse denemeniz gereken 75 A'dır.

- Tam tersi bir durumda da harfin bir üstünü denenmelidir. Örneğin 75 C ise 75 B almanız gerekir.

- Doğru olan bantın bol gelmesidir. Örneğin 75 A bir sütyen denediniz ve dar geldi. O halde 70 A denemeniz gerekir. Eğer sütyen sizi çok sıkıyorsa bedeni yükseltilmelidir. Örneğin 85 B ise 90 B olmalıdır.

- Kap boyu istediğinizden daha büyük veya küçük olabilir. Böyle bir durumda kanat boyuna hiç dokunmadan sadece kap boyu değiştirilmelidir. Küçük ise bir beden büyütülmeli, büyük ise de bir beden küçültülmelidir. Örneğin 85 C ise 85 B olmalıdır.

BİR YORUM YAPIN 0