Bootie nedir? 2020 bootie botlar için kombin önerileri

Sezonun topuklu ayakkabı modasında rahatlık hissi veren şıklık hakim duruyor. Bootie botlar da, bunu sağlayabildikleri için trendler arasında yer alıyor. Rahatına düşkün kişilerin son dönemde en çok tercih ettikleri bot modeli olan bootie, sonbahar ve kış için hemen hemen her kombinle uyum sağlıyor. Peki bootie nedir, bu tarz ayakkabılar nasıl giyilir? İşte bootie botlar için bilinmesi gerekenler!

Son yıllarda en çok tercih edilen topuklu bot ayakkabı Bootiler, 2020 sonbahar-kış sezonunda da trendler arasında yer alıyor. Halk arasında yarım veya kısa bot olarak da bilinen bu ayakkabılar, çoğunlukla serin havalarda kullanılsa da yaz aylarında da giyildiği oluyor. Modada kelime anlamı itibariyle patik ve bebek ayakkabısı anlamını taşıyor. Ancak bu kelime öncesinde bu tarz ayakkabılar için;  kısa bot, bilekte biten bot veya ankle tanımları tercih ediliyordu. Kovboy çizmelerine benzer topuklara sahip olan bootiler, kadın modası dışında erkek modasında da maskülen tasarımlarla yer alıyor. Kadın modasında ise 2010 yılından bu yana varlığını sürdürüyor. Bu ayakkabıları mağazalarda düz, neon, leopar desen ve renklerdeki modelleriyle bulunabiliyor.

Peki bootie ayakkabılar nasıl giyilir? Bootie ayakkabıları kombinlerken nasıl adımlar atılmalıdır?

BOOTİLER NASIL GİYİLİR?

Bootie ayakkabılar, sonbahar aylarında Skinny pantolonlar ve boyfriend tarz jeanlele şık bir duruş yakalıyor. Bunun dışında pileli etekler de bootie ayakkabılar için tercih edilebiliyor. Ancak eğer seçeceğiniz etek şık ve iddialı bir parça ise bu modeller altına, kovboy ve biker görünümlü botları seçmemeniz doğru olacaktır. Pantolonlarda ise paça boyuna dikkat etmeniz gerekiyor. Boyu botlara kıyasla yanlış bir ölçüde olan pantolon giyinirseniz, bootie botlar boyunuzun daha kısa görünmesine sebep olacaktır. Bu sebeple ideal olan pantolon modeli, başta da belirttiğimiz gibi Skinny modellerdir.

Eğer düz ve güzel bir fiziğe sahipseniz, düz bir elbiseyle de bootie bot ayakkabılar giyinebilirsiniz. Bu konuda da elbise tercihiniz Shift olarak bilinen dar ve uzun elbiseler olabilir.

BOOTİE KOMBİN ÖNERİLERİ

Bootie kombinlerinde, Skinny dışında teytlarla da sıklıkla kombinlenmektedir. Skinny bir pantolon ve basic bir t-shirt, bohem tarzda elbiseler, bootie ile kombinlendiğinde şık, havalı ve rahat bir görünümün oluşmasını sağlar. Bu kombinleri, over-size bir ceket ve dikkat çekici bir kolye ile kombinleyebilirsiniz. Bu parçalarla şık duran bootiler, bazı kıyafetlerle de istenilen uyumu oluşturamaz. Bu parçalar arasında maksi boy pantolon ve uzun etekler yer alır.  Çünkü bu ayakkabılar, bu parçaların altında kaba görünür.

 

Oturarak çalışanlar için zayıflama tüyoları! Çalışanlar için diyet listesi

İLİŞKİLİ HABER

Oturarak çalışanlar için zayıflama tüyoları! Çalışanlar için diyet listesi
Akrilik kapak mı lake kapak mı daha kullanışlıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Akrilik kapak mı lake kapak mı daha kullanışlıdır?

BİR YORUM YAPIN 0