Akrilik kapak mı lake kapak mı daha kullanışlıdır?

Salon ve oturma odaları için alışveriş yaparken koltuk seçiminde çelişkiye düşülebiliyor. Köşe koltuk mu daha iyidir yoksa oturma grubu mu sorusunun yanıtının iyi bilinmesi gerekiyor. Peki bu sorunun doğru yanıtı nedir? Köşe koltuk ve oturma gruplarının avantaj ve dezavantajları nelerdir? Sizler için araştırdık.

Ev dekorasyonu konusunda alışveriş yaparken ikileme düşüren bazı durumlar oluşur. Bunlardan biri mutfak dolapları için akrilik kapak mı lake kapak almak mı daha doğrudur sorusudur. Dolap kapakları, deseni ve kalitesiyle mutfakların havasını tümüyle değiştirebilir. Doğru seçilecek bir dolap kapağı, bambaşka bir dekorasyon kimliğinin oluşmasını sağlar. Peki mutfak dolap kapakları için en doğru seçim nedir? Alışveriş sırasında sizi bu konuda zorlayan durumları ortadan kaldıracak bir karşılaştırma önerileri listesi hazırladık. Akrilik ve lake kapak arasında bir seçim yaparken öncelikle avantajları ve dezavantajları bilmeniz gerekir. 

Akrilik kapak ile ilgili bilinmesi gerekenler şunlardır:

Akrilik kapaklar ile ilgili en büyük dezavantaj, çabuk çizilebiliyor olmalarıdır. Fakat son dönemlerde çizilmez akrilikler üretilmeye başlandı. Bu durum, akrilik kapakları bir kez daha çok tercih edilenler arasına yerleştirdi. Bu kapakların en dikkat çekici özellikleri, parlaklık değerinin yüksek oluşu ve renginin uzun süre solmaması, kolay temizlenebiliyor olmasıdır.

Uzun yıllar kullanılabilen bu kapaklar, hastane ve ofis mobilyalarında da tercih ediliyor. Gelişen teknoloji sayesinde artık çizilme riskini de taşımamaktadır.

Lake kapak ile ilgili bilinmesi gerekenler de şunlardır:

Lake kapaklar da akrilik kapaklarla aynı alanlarda kullanılmaktadırlar. Dayanıklılığı akriliğe oranla daha yüksek olan lake kapak, bu sebeple daha uzun ömürlü bir kullanım sunar. Rengi kolayca solamaz ve yapımında zararlı bir kimyasal veya kanserojen madde kullanılmamaktadır. Temizlemesi kolaydır ancak kullanılan kimyasala bağlı olarak yapısında ve renginde değişimler olabilmektedir.

Şık bir görünüm sağlar fakat güneş gören alanlarda durması da rengi ve yapısında solmalara neden olabilir.

AKRİLİK VE LAKE KAPAK ARASINDAKİ FARKLAR

Özellikleri açısından farklılık gösteren akrilik ve lake kapakların kıyaslaması şu şekilde yapılabilir: 

- Renk açısından akrilik sınırlıdır ve tadilat sırasında da renk değişimi olmaz. 

- Ancak lakelerde renk seçeneğinde sıkıntı olmaz.  Ve her koşulda istenilen renge boyanabilir.

- Akrilik kapak güneşte solmaz fakat lake kapak böyle değildir.

- Lake kapak neme dayanıklıdır ve bu sebeple akrilik kapağa kıyasla daha uzun ömürlüdür.

Bootie nedir? 2020 bootie botlar için kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Bootie nedir? 2020 bootie botlar için kombin önerileri

BİR YORUM YAPIN 0