Denim pantolon nedir? Denim pantolon özellikleri nelerdir?

Yıllardan beri modası hiç geçmeyen denim pantolonlar hala trend olmaya devam ediyor. Birçok moda markası tarafından tasarlanan denim pantolonlar hemen hemen herkesin giydiği ve vazgeçemediği pantolon türlerinden biridir. Peki denim pantolon nedir, denim pantolonu özellikleri nelerdir? Yanıtlar haberimizde:

Geçmişten günümüze devam eden ve birçok tasarımcı tarafından birçok farklı tarzı tasarlana denim pantolonlar hala birçok kişinin şıklığına şıklık katmaya devam ediyor. Yüzyıllar öncesinde ilk olarak Fransa'da üretimi yapılan denim pantolonlar daha çok blue jeans olarak biliniyor. Denim pantolonlar adını Fransa'nın ilçesi olan "de nimes"'in almıştır. Hem şık, hem rahat olması sebebiyle 7’den 70’e herkesin giydiği denim pantolonlara ilgi hiç azalmadı, tam tersi gittikçe daha çok popüler olmaya devam ediyor. Ayrıca sadece pantolon olarak değil ceket, gömlek, etek ve hatta çanta olarak dolaplarımıza girmeyi başaran nadir parçalardan biri. Peki denim pantolon nedir, denim pantolonun özellikleri nelerdir? Denim pantolon hakkında tüm merak edilenler:

Kot pantolon nasıl seçilir? Zayıf ve ince gösteren kot pantolon modelleriİLİŞKİLİ HABERKot pantolon nasıl seçilir? Zayıf ve ince gösteren kot pantolon modelleri

Denim pantolon nedir

Denim pantolon nedir

DENİM PANTOLON NEDİR?

Denim, Fransa’nın “de Nimes” kentinde üretilmeye başlandığı için, “Nimes’den gelen” anlamını taşıyan adını bu şehirden alındığı biliniyor. Ayrıca denim ilk defa Fransa’nın Nimes ve İtalya’nın Cenova kentlerinde iş giysisi olarak dokunmaya başlandı. Blue jean’in kökeninde Cenova’lı denizcilerin “Bleu de Genes” (Cenova mavisi) diye adlandırılan mavi pamuklu pantolonlarından geliyor.  Deni pantolonlar dokuma kumaşlardaki çözgü ve atkı iplik gruplarından çözgü olan grubun indigo yani sentetik boyalar ile boyanması ve atkı denen iplik gruplarının beyaz renkte bırakılmasıyla üretimi yapılmaktadır.

Blue jean pantolon

Blue jean pantolon

Denim kumaşlar blue jeans olarak da adlandırılır fakat blue jeanslar, denim kumaşlardan üretilir, genellikle pantolon olan tüm ürünler olarak adlandırılmaktadır. Denim ise, blue jeans yapımlarında ve spor giyim ürünlerinin üretimlerinde kullanılan, tamamı pamuklu dayanıklı, kullanışlı ve kaba kumaşlara denir.

DENİM PANTOLONLARIN ÖZELLİKLERİ

  • - Denim kumaşlar özelliklerinden bir indigo boyalar ile boyandıklarından dolayı yıkadıkça renkleri açılır ve zamanla beyaza dönük bir renk alır.
  • - Denim pantolonların en önemli özelliği bol ve gevşek yapısı sayesinde rahat bir kullanım sınmasıdır.

Denim pantolon özellikleri

Denim pantolon özellikleri

  • - Denim pantolonlarla hem şık görünebilir hem de spor bir şekilde kolayca kombin yapabilirsiniz.
  • - Ayrıca Denim kumaşların üretimlerinde lif ve pamuk kullanıldığından dolayı denim pantolonların fiyatları da gayet uygun ve her kesimin alabileceği fiyat aralığındadır.
  • -Bir diğer önemli özellik ise denim kumaşlarda pamuk ve liflerin içeriğinde ham madde olmasından dolayı oldukça yumuşak bir yapıya sahiptir

Oturma odası nasıl dizayn edilir? Oturma odasının dizaynında nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Oturma odası nasıl dizayn edilir? Oturma odasının dizaynında nelere dikkat edilmeli?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0