ABD siyasetine damga vuran kadınların yemin törenindeki giydiği kıyafetler

Günlerdir en çok konuşulan konulardan biri haline gelen ABD seçimleri dün gerçekleşen yemin töreni ile Joe Biden dönemi başladı. Yemin törenine katılan kadınların mor rengi tercih etmesi siyasi bir mesaj olarak yorumlandı. Başkan yardımcısı Kamala Harris, Hillary Clinton ve Michell Obama gibi isimler mor tercih eden isimler arasındaydı. İşte ABD siyasetine damga vuran kadınların yemin törenindeki giydiği kıyafetler:

Amerika'nın yeni Başkan Biden yapılan yemin töreniyle resmen görevine başladı. ABD'nin yeni başkanı Joe Biden ve başkan yardımcısı Kamala Harris, dünyanın izlediği bir yemin töreniyle görevlerine başladılar. Yemin töreninde ise siyasette ön planda olan kadınların kıyafetlerinde tercih ettiği renk ise mor rengiydi. Son dönemlerde kraliyet ailesinin ve Amerika'daki siyasette bulunan kadınların kıyafetleri çok merak edilmeye başlandı. Özellikle gerçekleşen törenlerde kadınların giydiği kıyafetlerin renginin ne anlama geldiği birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki törende mor rengin seçilmesinin altındaki siyasi mesaj neydi?

 ABD  SİYASETİNE DAMGA VURAN KADINLARIN YEMİN TÖRENİNDE GİYSİĞİ KIYAFETLER

Amerika'da törenlerde kadınların giydiği kıyafetler bazı mesajlar içeriyor. ABD'de Cumhuriyetçileri kırmızı, Demokratları ise mavi renk temsil ediyor. Ancak mor ve bordo gibi tonlar bu iki rengin karışımı olarak kullanılıyor.

Yani mor veya bordo tonlarının tercih edilmesinin altında yatan en büyük sebeplerden biri insanlara 'birleştirici' bir mesaj vermektir.

ABD'nin önceki First Lady'si, 44. Başkan Barack Obama'nın eşi Michelle Obama bordo renk tercih edenler arasındaydı.

Donald Trump ile başkanlık yarışına giren, ABD'nin 67. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da mor kıyafetiyle oldukça dikkat çekiyor.

Ayrıca, Beyaz Saray'ın yeni Sözcüsü Jen Psaki'de düzenlenen ilk basın toplantısında mor kıyafet tercih eden kadınlar arasında yerini aldı.

Yapılan törenlerde yıllardır devam eden bu kıyafet geleneğini 1993-2001 yılları arasında başkan yardımcılığı yapan Al Gore'un yemin töreninde de görmek mümkün. O dönem Al Gore'un eşi Tipper Gore, törene mor kıyafetiyle katılmış.

Yeni başkan Joe Biden da yemin töreni sonrası ilk konuşmasında, insanları birleştirmeyi hedeflediğini vurgulamıştı.

First Lady Jill Biden'ın yemin töreninde tercih ettiği renk ise turkuazdı. Turkuaz renginin politikadaki anlamı ise; kurtarıcı, huzur, profesyonellik ve barış olarak geçiyor. Bu yüzden Lady Biden turkuaz rengini tercih ettiği görülüyor.

Doğu kültürünü yansıtan otantik ev dekorasyonu örnekleri

İLİŞKİLİ HABER

Doğu kültürünü yansıtan otantik ev dekorasyonu örnekleri
Altın iğne nedir ve ne işe yarar? Altın iğne kimlere uygulanır, avantajları

İLİŞKİLİ HABER

Altın iğne nedir ve ne işe yarar? Altın iğne kimlere uygulanır, avantajları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0