Altın iğne nedir ve ne işe yarar? Altın iğne kimlere uygulanır, avantajları

Cilt bakım yöntemleri arasında şimdilerde popüler olan altın iğne uygulaması kırışıklık problemi yaşayanlar için en ideal tercih olacak. Güzellik merkezlerinin yeni gelir kapısı olan altın iğne uygulamasını merak edenler için detaylı bir araştırma yaptık. Altın iğne nedir ve ne işe yarar? Altın iğne kimlere uygulanır, avantajlarına dair tüm soruların yanıtı yazımızda.

Güneş ışınlarına maruz kalma, mevsimsel değişimler, hava kirliliği ve çalışma koşulları gibi pek çok faktör cilt üzerinde kırışıklıklara neden oluyor. Orta yaş ile birlikte en yaygın olarak görülen kırışıklık ve lekelerin oluşumu kadınlar için zamanla can sıkıcı bir hale geliyor. Cildinin daha  sağlıklı, canlı ve genç görünmesini isteyen kadınlar soluğu güzellik merkezlerinde alıyor. Günümüz teknolojisi de kullanılarak birbirinden farklı bakım yöntemi ortaya çıktı. Lazer ışınları ve radyo dalgaları ile yapılan uygulamalar bunların büyük bir kısmını oluşturur. Fraksiyonel radyo frekans radyo dalgaları, FRF uygulaması veya daha basit bir isimlendirme ile altın iğne uygulaması, son yıllarda cilt üzerinde güvenle uygulanan yenilikçi tekniklerden bir tanesidir. Cilt yüzeyine etki edilmeden direkt olarak deri altına etki eden bu yöntem  cildin daha canlı, parlak, gergin bir görünmesini sağlıyor. Basit bir yöntem olmasının yanı sıra herhangi bir kesi veya yara olmadan ameliyatsız bir biçimde yüz gençleştirme imkanı tanıyor. Ağrısız, acısız bir şekilde çok daha sağlıklı ve güzel bir cilde sahip isteyenler altın iğne uygulamasını deneyebilir. 

Fraksiyonel radyo frekans uygulaması olarak da adlandırılan bir cilt gençleştirme ve güzelleştirme olan altın iğne, ciltte oluşan deformasyonlar, lekelenmeler ve kırışıklıkların görünümünü azaltıyor.

ALTIN İĞNE UYGULAMASI KAÇ SEANS SÜRÜYOR?

Cildin durumuna ve çalışılacak bölgeye bakılarak kaç seans süreceğine karar veriliyor. Bu uygulama mutlaka uzman hekimler tarafından yapılıyor. Cerrahi girişimler gerektirmeyen bir tedavi yöntemi olan bu uygulama çok kısa sürüyor. İşlemde altın iğnelerin kullanılmasının nedeni ise enerjinin dağılmasını önleyerek cilt yüzeyinin zarar görmesini engellemek, aynı zamanda enerji kaybını azaltmaktır.

ALTIN İĞNE UYGULAMASI HANGİ DURUMLARDA YAPILIYOR?

Yanık ve yara izlerinin tedavileri,
Kilo alıp vermeye veya hamileliğe bağlı olarak oluşan çatlakların giderilmesi,
Yaşlanma belirtilerinin giderilmesi,
İnce kırışıklıkların yok edilmesi,
Boyun, gıdı ve dekolte bölgelerinin görünümünün düzeltilmesi,
Akne ve izlerinin tedavisi,
Göz çevresi morluklarının giderilmesi,
Gözeneklerin sıkılaştırılması,
Vücutta form kaybı ve sarkıklıkların söz konusu olduğu bölgelerin düzeltilmesi,
Cilt lekelerinin giderilmesi gibi alanlarda altın iğne uygulaması yapılabiliyor.

ALTIN İĞNE HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Altın iğne uygulaması, hem yüz hem de vücutta kolaylıkla uygulanabilen bir yöntemdir.

 ABD siyasetine damga vuran kadınların yemin törenindeki giydiği kıyafetler

İLİŞKİLİ HABER

ABD siyasetine damga vuran kadınların yemin törenindeki giydiği kıyafetler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0