Sürdürülebilirlik nedir? Gelin adaylarına sürdürülebilir çantalar

Çanta kadınlar için giyimin bir parçası olmazsa olmaz aksesuarıdır. Moda sektörünün içinden geçtiği bu zor dönemde çevre sağlığı ve sürdürülebilirlik gibi konular artık daha çok konuşulmaya başladı. Böylece sürdürebilirliğe destek veren markaların sayısı da aynı oranda giderek artıyor. Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız sürdürülebilirlik nedir? Gelin adaylarına sürdürülebilir çantalar nelerdir? İşte cevaplar:

Son zamanlarda doğayı koruma adına çevreci ürünlere daha çok yer verilmeye başlandı. Modada sürdürülebilirlik, “Fast Fashion” (“Hızlı Moda”) dediğimiz konseptin tam tersi anlamını taşıyor. Piyasaya sürülen ürünlerin üretim aşamasında iş yeri koşulları, çalışanların maaşları, kumaş ve malzeme tedariğinin etik, adil ve ticari ahlaka uygunluğuna özen gösterilirken, aynı zamanda kullanılan malzemenin vegan, hayvanlar üzerinde denenmemiş veya geri dönüştürülebilir olmasına dikkat ediliyor. Sürdürülebilir olmayan marka çantalara kıyasla bu ürünler, genellikle daha ekonomik ve daha dayanıklı ürünler oluyor. 

Sürdürülebilirlik nedir?

Sürdürülebilirlik nedir?

Tüm endüstrilere oranla en çok atık çıkaran endüstri olan moda ve tekstil endüstrisi, son yıllarda geri dönüşüm ve sürdürülebilirliği ana merkezine koymaya başladı. Özellikle COVID-19 pandemisiyle çevreye verilen zararların daha yüksek sesle konuşulmaya başlandığı bu dönemde, sürdürülebilirlik, her tasarımcı ve moda markasının odağına alması gereken konular haline geldi.

Project.Bridal’ın gelinlik kumaşlarından arta kalan ve kullanılmayan parçaları ileri dönüştürerek hazırladığı mini çanta kapsül koleksiyonu ise sürdürülebilirlik yaklaşımına yeni bir soluk getiriyor. Bu kapsül koleksiyonda yer alan sade ve zarif çantalar, sosyal mesafeli nikahlarda ya da pandemi döneminde popüler hale gelen düğün yemeklerinde, gelin adaylarının görünümlerini çabasız bir şekilde daha şık hale getirmek için oldukça uygun. 

Gelin adaylarına sürdürülebilir çantalar

Gelin adaylarına sürdürülebilir çantalar

Project.Bridal’da bu akıma ayak uydurarak gelinlik kumaşlarından arta kalan, kullanılmayan parçaları “ileri dönüştürerek” Türkiye’de gelinlik sektöründe, ileri dönüşüm prensipleri ile hazırlanan ilk mini çanta kapsül koleksiyonunu hazırladı.

Project Bridal mini çanta kapsül koleksiyonundaki parçaları, gelin adayları nikâhlarında, pandemi döneminde popüler hale gelen düğün yemeklerinde görünümlerini daha şık hale getirmek için rahatça kullanabilecekler.

en güzel çanta modelleri

en güzel çanta modelleri

Sürdürülebilirliğin yaygınlaşmasıyla ve markaların bilinçli kararları desteklemesiyle beraber, binbir model ve materyalden üretilen çantalar pazara sürüldü. Geniş bir fiyat aralığında her bütçeye hitap eden bu ürünler hem doğaya hem de fiyatlarının uygun olmasıyla  bütçemizi aşmıyor. 

Vera ne demek ve Vera isminin anlamı nedir? Vera ismi Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Vera ne demek ve Vera isminin anlamı nedir? Vera ismi Kuran'da geçiyor mu?
Evlerinizin dekorasyon havasını değiştirecek renk önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Evlerinizin dekorasyon havasını değiştirecek renk önerileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0