Evlerinizin dekorasyon havasını değiştirecek renk önerileri

Renklerin insan psikolojisi üzerinde önemli bir etkisi vardır. Açık renklerin daha rahatlatıcı, koyu renklerin ise daha basık bir ruh hali oluşmasına etkisi bulunmaktadır. Aynı durum dekorasyon için de geçerlidir. Peki evlerinizin dekorasyon havasını değiştirecek renk önerileri nelerdir? Detaylarıyla haberimizde derledik.

Ev dekorasyonunda değişiklik yaparken, renklerin psikolojik etkilerinden de yararlanmak gerekir. Renkler sadece ev dekorasyonunda şıklık ve dikkat çekicilik oluşmasını sağlamaz, evlerin havasının da değiştirilmesini sağlar. Çoğunlukla açık tonların olduğu zannedilir fakat bu tonlar arasında koyu renkler de bulunmaktadır. Haberimizde yer verdiğimizde, evlerinizin ve sizlerin havasını değiştirecek renk önerileri ve detayları, şu şekildedir:

KOYU TONLAR

# 1 GRİ

Açık tonlar ile rahatlıkla dekore edilebilen gri, kullanıldığı ortama sıcak bir his oluşturmaktadır. Ancak yaz aylarının rengidir. Kış aylarında kullanıldığı zaman, soğuk ve karanlık bir his oluşturmaktadır.

# 2 TOPRAK TONLARI

Koyu renkler arasında yer alan bir diğer ton, kahvedir. Gri'nin tam karşıtı olarak sonbahar ve kış aylarının rengidir. Akdeniz havasının taşınmasını sağlayan bu renkler, turuncuvb. renkler ile dekore edilebilmektedir.

# 3 METALİK

Tamamen koyu tonlar ile dekore edilmesi gereken metalik renk, gri ile benzerdir. Bu nedenle pembe ve mavi ile rahatlıkla dekore edilebilir. Çoğunlukla yatak odaları için tercih edilmektedir.

AÇIK RENKLER

# 1 PEMBE

Çoğunlukla genç kızların ya da yaşı küçük kız çocuklarının trend rengi olan pembe de, bu tonlar arasında yer almaktadır. Evinizde modern bir hava oluşmasını sağlayan pembenin dışında pudra pembesi de açık tonlar içerisinde bulunmaktadır.

# 2 MAVİ

Deniz mavisi ve İndigo mavisi de olmak üzere 3 ayrı tonda yer alan mavi, tek başına kullanıldığında yaz ve ilkbahar için uygun fakat kış ve sonbahar dekorasyonu için uygun olmaz. Çünkü bu renkler tek başlarına, soğuk bir etki oluşturmaktadır. Bu sebeple tek başına yaz ve ilkbahar aylarında kullanılması daha doğru olmaktadır. Sıcaklık etkisi için başka renklerle dekore edilmelidir. Uygun renkler beyaz ve metalik tonlardır.

# 3 YEŞİL

Pembe ve mavi ile de rahatlıkla dekore edilebilen yeşil, açık tonlar arasında yer almaktadır. Her mevsime uyabilen bu renk, doğanın evlere yansımasını sağlamak konusunda en etkili tonlardandır.

Sürdürülebilirlik nedir? Gelin adaylarına sürdürülebilir çantalar

İLİŞKİLİ HABER

Sürdürülebilirlik nedir? Gelin adaylarına sürdürülebilir çantalar
Toy ne demek, ne anlama gelir? TDK'ya göre toy kelimesinin anlamı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Toy ne demek, ne anlama gelir? TDK'ya göre toy kelimesinin anlamı nedir?
Clubhouse nedir, nasıl kullanılır? Clubhouse'a nasıl üye olunur, davetiye zorunlu mu

İLİŞKİLİ HABER

Clubhouse nedir, nasıl kullanılır? Clubhouse'a nasıl üye olunur, davetiye zorunlu mu

BİR YORUM YAPIN 0